Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Recensies

Lieve Chantell en Pascalle,

Wanneer je naar, alle waarschijnlijkheid, niet meer zo lang te leven hebt zoals mijn goede vriend, dan wil je graag de uitvaart van te voren zelf goed geregeld hebben. Zo kwamen we in contact met Chantell. Een gesprek waarbij het direct klikte.
In alle rust en alle tijd die ze voor ons had werden veel zaken besproken en niet alleen over de uitvaart en de zakelijke aspecten maar ook filosoferen over het leven na de dood zoals hij graag deed.
Dan ontmoet ik Chantell weer i.v.m. het overlijden van mijn buurvrouw waarbij ik zeer betrokken was. Een bijzondere prettige ervaring zeker ook voor mijn buurman.
Geruime tijd later ging het toch opeens slechter met mijn goede vriend en één telefoontje was genoeg om Chantell en Pascalle (nu voor zichzelf begonnen) uit te nodigen voor een vervolggesprek. Zijn wens om in een lijkwade gewikkeld te worden was bekend, Chantell had voorbeelden bij zich. Vragen en onzekerheden over dingen uit het verleden speelden nog een belangrijke rol bij hem waarover hij zich veel zorgen maakte. Hij kon gerustgesteld worden, wat letterlijk rust gaf. De euthanasie waar uiteindelijk een sterke wens naar uitging liet op zich wachten, maar eindelijk was het zover voor hem. Hij verlangde ernaar om dit leven, wat door zijn lichamelijke beperkingen geen leven meer voor hem was, achter zich te laten en op reis te gaan. De verzorging na zijn overlijden, de aanwezigheid van Chantell, de ideeën over bloemen rondom zijn lichaam, alles wat geregeld moest worden, werd geregeld, het is zo goed geweest.
De uitvaart, en na afloop de bijeenkomst om het glas te heffen op zijn goede reis, het verliep helemaal zoals hij graag gewild had.
Laatst zag ik een rouwadvertentie in de krant die me raakte. Toen viel me het postbusnummer op, en ik was blij voor de familie. “O wat fijn, ze worden begeleid door Pascalle en Chantell”. Als het zo ervaren wordt zoals ik de begeleiding ervaren heb dan doe je het, lijkt mij, goed. Dank jullie wel voor alles!

Lucie Brouwer – de Weerd

Lieve Chantell en Pascalle,

Na dat onze man, vader en opa een fietsongeluk had gehad en aan de verwondingen zou sterven, hebben we contact met jullie gezocht.
De klik tussen chantell en ons was er meteen en dus voelde het goed om met jullie verder te gaan.
We wilde een warm en liefdevol afscheid en daarin hebben jullie ons enorm geholpen met ideen. Maar ook alle andere zaken rondom het overlijden hebben jullie fantastisch gedaan.
We kunnen, mede dankzij jullie, terug kijken op een mooi afscheid. Waarbij Arie had gezegd “ het was een mooi feestje”.
Het warm en liefdevol is geheel op jullie van toepassing meiden, dat is misschien ook wel jullie kracht om dit mooie werk te doen.
De persoonlijke aandacht achteraf zoals een berichtje naar Lia toen ze jarig was en een lief kaartje op de geboortedag van onze man en vader is zo bijzonder en waardevol. Toen jullie aan ons vroegen of ons verhaal in jullie maandelijkse colum van het A.D mocht, zeiden we ja. Dit bijzondere verhaal mag nooit vergeten worden en wat is het mooi verwoord en geschreven.
Bedankt voor alles wat jullie voor ons betekend hebben in de voor ons zo belangrijke en emotionele tijd.
Deze herinnering zullen wij nooit vergeten.

Lieve groeten, Familie Bouman

Lieve dames,

Als onze moeder nog had geleefd dan had ze na afloop van de uitvaart gezegd: “Eindelijk eens een mooi en warm afscheid.” En dat was het. Dankzij jullie flexibiliteit, expertise en warme betrokkenheid, konden wij alles rondom dienst en crematie vormgeven zoals zij het zou hebben gewenst. Iedere afwijking van de ‘standaard’ werd door jullie – soepel en elegant – opgelost. Of het nu om onze aparte bloemenceremonie  ging, het op het laatste moment inlassen van muziekstukken of het wachten totdat we iedereen persoonlijk hadden begroet (of ons sigaretje hadden gerookt), jullie maakten dat deze dag om haar en ons ging. Ook tijdens de ‘familie- en vriendenreünie’ na afloop, wisten jullie – stilletjes en op de achtergrond – alles geruisloos te begeleiden. Het voelde eigenlijk alsof we onze beste vriendinnen bij ons hadden die dag. Dank daarvoor!

Mieke & Joyce Hamilton

Enorm tevreden met de manier waarop Pascalle en Chantell ons hielpen het afscheid van onze moeder zo draaglijk en waardig mogelijk te maken. Ze zijn attent, denken met je mee, zorgen dat je niet teveel over je heen krijgt in zo’n eerste periode na het overlijden, maar zijn ook gewoon twee warme dames die ik zeker opnieuw zou vragen.

Familie Kuiper

Daadkracht, accuratesse en bescheidenheid zijn de sleutelwoorden voor het team Pascalle en Chantell.De wijze waarop Pascalle en Chantell ons ontzorgd hebben bij het regelen van de uitvaart van onze lieve moeder verdient een grote pluim!

Op bescheiden wijze namen zij de regie wanneer dat nodig was. Sturend wanneer er enige chaos dreigde te ontstaan en met ideeën komend wanneer wij even niet meer zo goed wisten waar we voor moesten kiezen.
Tijdens de crematieplechtigheid speelden zij in op de veranderde situatie zoals deze zich plotseling voordeed, zonder dat de aanwezigen het merkten.

Samen met hen zijn we tot een mooi afscheid gekomen waar wij als familie een hele fijne herinnering aan hebben. Zij zijn een kundig team dat uitstekend op elkaar is ingespeeld en onopvallend tot opvallend mooie resultaten komt!

Enorm tevreden met de manier waarop Pascalle en Chantell ons hielpen het afscheid van onze moeder zo draaglijk en waardig mogelijk te maken. Ze zijn attent, denken met je mee, zorgen dat je niet teveel over je heen krijgt in zo’n eerste periode na het overlijden, maar zijn ook gewoon twee warme dames die ik zeker opnieuw zou vragen.

Ilse Veltman

Een geliefde plotseling verliezen is iets onbeschrijfelijks, zeker als dit tijdens een heerlijke zomervakantie gebeurd. Er komt van alles op je af, zaken waar je als partner en ook als kinderen van de overledene niet eerder mee geconfronteerd bent, vragen waar je geen antwoord op hebt, maar het meest lastige is hoe ga je een afscheid vorm geven en plannen als de overledene nog niet eens thuis in Nederland is.
Wij hebben niet veel tijd gehad om uitgebreid te zoeken naar een uitvaartorganisatie, maar dat was ook niet nodig. Al vrij snel bij het eerste contact waren wij als gezin het er over eens dat Persoonlijk afscheid voor ons de juiste partij was. Lokaal, kleinschalig, persoonlijk en professioneel.
Bij vrijwel alles zoals het plannen van het afscheid, de kaart, de keuze van een bij ons passende locatie, het doen van suggesties was alle ruimte voor persoonlijke ideeen en hebben zij dit alles bij elkaar weten te brengen in een mooi draaiboek. Hier uit is gebleken dat het team van Persoonlijk afscheid, Pascalle en Chantelle, weten waar zij mee bezig zijn en hoe zij wat ons betreft het verschil hebben gemaakt.
Zij hebben ons bij de hand genomen, alle formaliteiten geregeld met instanties en partijen, met tijd en persoonlijk aandacht voor ons verdriet en alle bijkomende emoties.
Zij zijn er in geslaagd om op een heel fijne en doortastende wijze een uniek, mooi en persoonlijk afscheid vorm en inhoud te geven. Het is niet alleen de dag van het afscheid maar ook de periode daaraan voorafgaand waar wij met veel warmte en liefde aan terug kunnen denken.
Heel veel dank hiervoor dames, chapeau!

Familie Glebbeek

Een ontzettend mooi en persoonlijk afscheid hebben wij kunnen nemen van mijn man Arie, vader van Mickel Bonusvader van Karen en Opa van Bram.
Heel veel steun tijdens het afscheid nemen, echt ieder moment van de dag konden wij op jullie rekenen.
Het viel ons op dat er echt geluisterd werd naar ons, dat hoorden we en zagen wij terug in de afscheidsdienst en niet te vergeten de nazorg was heel erg fijn.
De naam omvat alles, het was echt Persoonlijk en zowel Pascalle als Chantell jullie zijn echte kanjers in het verzorgen van een mooie uitvaart.
Bij mijn uitvaartverzekering ligt jullie naam, omdat ik zeker weet dat het goed zal verlopen, ik hoop alleen dat dit nog even op zich laat wachten.

Familie van Korlaar

Puur en persoonlijk dat is inderdaad de aanpak van Chantell en Pascalle. Chantell kende ik van de uitvaart van mijn moeder 2 jaar geleden toen ze nog in een ander dienstverband werkte. Ook met Pascalle is destijds een prettig contact geweest in de nazorg. Door onze goede ervaringen hebben mijn zussen en ik heel bewust opnieuw voor deze dames gekozen. Zeer prettig in het contact, empatisch, goed luisterend en inzoemend op de wensen van de nabestaanden en de overledene. Goed meedenkend over mogelijkheden, ook buiten de gangbare paden, waarbij oog bleef voor het kostenplaatje. Chantell en Pascalle hebben beiden een juist gevoel voor nabijheid en oprechte betrokkenheid. Dit in combinatie met uiterste zorgvuldigheid hebben geleid tot wederom een goed en mooi afscheid.

Fam. Hazelhoff

Beste Chantell en Pascalle,

Bij onze eerste kennismaking wisten wij direct dat het klopte, het voelde meteen goed om samen met jullie het afscheid van onze man,
vader, schoonvader en opa te organiseren.
Jullie voelden uitstekend aan wat wij wilden en nodig hadden. Tijdens de dagen van voorbereiding hadden jullie een duidelijke regie en daadkracht waarbij de warmte en aandacht voor ons als familie opvallend was.

Het overlijden was verdrietig en intens en we zijn dankbaar dat wij op een mooie manier afscheid hebben kunnen nemen.
Wij konden de dag helemaal vormgeven zoals wij dat wilden. Door jullie professionele organisatie verliep het vlekkeloos.
Jullie waren daarin een grote toegevoegde waarde met veel warmte, creativiteit, smaak, zorgvuldigheid en oog voor detail.
Het heeft ons als familie enorm gesteund.

Wij kijken met grote dankbaarheid terug op de samenwerking met Persoonlijk afscheid.

Fam. Mutsaers

Zeer persoonlijk en betrokken afscheidChantell en Pascalle hebben op zeer persoonlijke en betrokken wijze de uitvaart van mijn lieve mams mogen verzorgen. De wijze waarop zij dit met ons als familie hebben opgepakt is voor ons goud waard geweest. De rust en warmte in hun aanpak hebben er voor gezorgd dat de week voor het regelen van de uitvaart, de uitvaart zelf en de periode daarna als een warm bad hebben aangevoeld. Dit heeft mij en mijn familie goed gedaan, een belangrijke stap in het verwerken van het verlies van mijn lieve mams.

Chantell is een oud collega van mij, uit een heel andere branche, maar ook toen al bekend bij mij als ‘persoonlijk, zeer empatisch en op de mens gericht’.
Ik heb dit in mijn nabije omgeving nog niet eerder meegemaakt. Niet binnen 2 uur van kaart-tekst tot plechtigheid, maar kijken naar wat de nabestaanden willen en op dat moment aankunnen. Voor mijn mams zijn er vele momenten vrijgemaakt om alles stap voor stap samen door te nemen.

Ook de creativiteit en ervaring met persoonlijke touch hebben de rouwkaart, manier van plechtigheid en het vormen van een ‘andere wijze van aandenken’ voor ons heel waardevol gemaakt.

Nogmaals onze grote dank en warme groet namens ons als gezin en familie voor de zeer fijne begeleiding en ondersteuning. Ik kan iedereen aanbevelen om met jullie in gesprek te gaan over de moeilijke momenten van het leven. Jullie maken hierin echt het verschil, heel bijzonder.

Familie Verspuij

Lieve Chantell en Pascalle,

Binnen relatief korte tijd hebben we twee keer met jullie te maken gehad.
Bij het overlijden van mijn vader hebben we voor jullie gekozen door de ervaringen die we met jullie hebben opgedaan na het overlijden van mijn schoonvader.
De behandeling die jullie onze vaders hebben gegeven was uitermate respectvol, met klasse en stijl. Beiden zouden het zeker gewaardeerd hebben.

En ondanks dat jullie ongetwijfeld nog meer op de agenda hadden staan hebben wij nooit iets van tijdsdruk of haast gemerkt. Maar wel van snel en accuraat schakelen en handelen.
En ondanks de afstanden (wij wonen in Amersfoort, Pa in Rotterdam en de begrafenis in Den Haag) bleek aan alles te zijn gedacht en geregeld.
Wat heerlijk om in die hectische periode te kunnen terugvallen op een koppel dat de regie feilloos in handen had, met de instelling dat de familie op een goed en waardig afscheid moest kunnen terugkijken.
Dat lukt alleen met toewijding en vak-trots.
Ja; dat is een compliment, en ja; daar mogen jullie trots op zijn!

Hoewel er vaak nog een (misplaatst) taboe op die gesprekken rust zullen wij in voorkomend geval zeker niet aarzelen om jullie naam te noemen.

Familie De Koning

Mijn lieve vrouw zou binnen een afzienbare tijd gaan overlijden. Dan is het verstandig om al wat zaken vooraf te gaan regelen, Toen kwam de keuze : “welke uitvaartonderneming”?
Een mooi afscheid geven was het enige, maar ook het laatste wat ik nog haar zou kunnen geven. De keuze voor PPa (nog een zeer jong bedrijf) was er één, puur op een positief gevoel wat we hadden gekregen na een eerste gesprek. Ik begreep dat één van de partners ervaring had in het organiseren van kwalitatief hoogstaande events, ervaring bij een ander gerenommeerd uitvaartonderneming en de ander veel ervaring had met de zorg en ondersteuning in de rouwverwerking. Kortom een ideale combinatie waarin de beide dames elkaar versterken/ aanvullen bij het doen van hun werk.
Opvallende zaken:
Zo fijn dat mijn vrouw na haar overlijden, nadat zij ruim twee jaar elders verbleven is, weer zo snel terug was in haar eigen thuisomgeving. Dat was fijn voor ons hele gezin tussen al het intense verdriet door. Dat betekende dat de opbaring, transfer, koeling, kist en andere entourage binnen een hele snelle tijd was georganiseerd door PPa.
Dagelijks kwamen de mensen van PPa langs, in de tijd dat mijn lieve vrouw thuis was opgebaard,
a) voor een persoonlijk gesprek voor ons gezin en
b) voor het regelen en planning van de praktische zaken die een afscheid nu eenmaal met zich mee brengt.

We hebben veel reacties gekregen van mensen die zeiden dat het een mooi, zo waardig en goed georganiseerd afscheid was. Er waren tussen de 250-300 aanwezigen in de kerk, begrafenis en condoleance.
Een voorbeeld van een nog jong stel: “Wij zijn nog best jong, maar willen ons afscheid graag door Persoonlijk afscheid laten regelen, zo mooi en goed was het”
Eigenlijk wordt een afscheid van het leven, hoe moeilijk dat ook is, je wat makkelijker gemaakt als je weet dat het een mooi afscheid gaat worden – zo begreep ik de opmerking van velen.

Familie Kooijman

Beste Chantell en Pascalle,

Graag willen we jullie hierbij bedanken voor de begeleiding die we van jullie hebben gehad met de voorbereidingen van de uitvaart van onze (schoon) moeder (Mw. Ruitenbeek).
Ook tijdens het afscheid, dat we in kleine kring hebben gehouden, hebben we jullie betrokkenheid als grote steun ervaren.
We vonden het erg fijn dat onze wensen konden worden gehonoreerd en dat onze verwachting volkomen is uitgekomen met hoe we het hadden bedacht en wilden.
We kijken met een heel goed gevoel terug op deze speciale gebeurtenis en jullie rol daarin zullen we niet vergeten.

Familie van Loon

Chantell en Pascalle,

jullie hebben oog voor detail en zijn erg betrokken bij de familie.
Wij ervoeren een fijne persoonlijke begeleiding, gewoon perfect!
Jullie hebben onze verwachtingen overtroffen!!

Familie Van Os

Wij willen Pascalle en Chantell bedanken voor hun begeleiding en adviezen na het overlijden van onze vader. Met hun steun en adviezen hebben wij als gezin de uitvaart van onze vader goed en naar tevredenheid vorm kunnen geven en kunnen wij terugkijken op een waardig en mooi afscheid. Pascalle en Chantell weten op een warme en liefdevolle wijze ervoor te zorgen dat de juiste stappen worden gezet. Daarnaast zijn zij goed te bereiken en komen afspraken goed en snel na. Wij zijn blij dat wij voor Persoonlijk afscheid hebben gekozen.

Familie Tolboom

Beste Pascalle en Chantell,

Wij willen jullie bedanken voor de zorgvuldige manier van werken, en de betrokkenheid waar mee jullie ons hebben begeleid, naar een waardig afscheid van onze moeder, schoonmoeder, oma en overoma.

Wij waarderen de manier waarop jullie te werk zijn gegaan. Jullie zijn dag en nacht bereikbaar, wat in onze omstandigheid heel fijn was. Jullie dragen ideeën aan en laten ons toch vrij. En overal wordt aan gedacht. Door jullie doortastendheid kwam alles mooi op tijd klaar. Het gaat ook in alle rust en wordt tot in de puntjes verzorgd.

Ook de nazorg heeft bij jullie prioriteit.

Het was prettig om samen met jullie te evalueren.

Wij wensen jullie heel veel succes met “Persoonlijk afscheid”!

Familie Hilhorst