Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Wie zijn wij

Chantell Orriens - Persoonlijk Afscheid

Chantell Orriens

Ik ben in 1970 geboren in de Achterhoek, maar inmiddels al ruim 20 jaar woonachtig in Amersfoort. Na jaren in de commerciële en financiële dienstverlening werkzaam te zijn geweest, kreeg ik na het overlijden van mijn ouders sterk de behoefte een andere weg in te slaan. Daarop besloot ik de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Academie Vitaedis te gaan volgen en ontdekte al snel dat dit een heel goede stap was.

Hoewel het verschil groot lijkt, zijn er veel raakvlakken tussen mijn vorige werk in de eventwereld en ook mijn ervaringen in de financiële- en verzekeringswereld voegen veel toe aan mijn werk als uitvaartbegeleider. Na vele uitvaarten te hebben mogen begeleiden, weet ik dat dit werk mij goed past. Het is heel bijzonder en intiem. Ik word op het meest kwetsbare moment binnengelaten bij een familie en daar onderdeel van uit mogen maken is heel intens. Als ik na afloop hoor dat de naasten gevoeld hebben dat ik dit werk doe vanuit mijn hart, dan voel ik mij een rijk en dankbaar mens.

Ingeborg van Gijlswijk - Persoonlijk Afscheid

Ingeborg van Gijlswijk

In 1985 ben ik geboren in Amersfoort en ben daar altijd blijven wonen tot ik in 2012 de overstap maakte naar het fijne Hoogland. Mijn opa en allerbeste vriend overleed toen ik 20 jaar was. Dat zette mij destijds aan het denken: Wat zou het mooi zijn om een familie in zo’n pittige periode in aanloop tot de uitvaart volledig te ontzorgen. Het bleef bij een mooie gedachte, op dat moment vond ik mezelf nog te jong voor deze verantwoordelijkheid.Inmiddels zijn we 17 jaar verder, heb ik de opleiding tot uitvaartbegeleider gevolgd en sinds december 2021 ben ik werkzaam bij Persoonlijk Afscheid. Ik vind het een eervolle taak om families te begeleiden en te ontzorgen. Dit doe ik met liefde, passie en aandacht. Op een heel kwetsbaar moment stap je het leven binnen van een familie die te maken heeft met het verlies van een dierbare. Aan mij de bijzondere taak om, door te luisteren en rust te creëren, samen met de nabestaande(n) een mooi en waardig afscheid vorm te geven. Ik denk graag creatief mee en vind het belangrijk dat alles, tot in detail, klopt.

Fijn dat er mensen zijn die op je pad komen en uit hetzelfde hout gesneden blijken te zijn.
Ieder van hen zet zich op haar eigen manier voor u in.
Samen met hen, maken wij het verschil!

Nadiënne Veltens - Persoonlijk Afscheid

Nadiënne Veltens

Ik ben geboren in Haskerland, in Friesland op 13 juni 1981 en uiteindelijk woon ik al een tijdje met plezier in Hilversum. Na het overlijden van mijn vader had ik behoefte aan meer zingeving in mijn leven, in mijn werk. Na een fijne carrière als horeca – event manager, gooide ik het roer om en schreef mij in voor de opleiding tot uitvaartbegeleider. Inmiddels weet ik dat het een prachtig vak is waar ik mij in thuis voel. Authentiek, empatisch, creatief en vanuit een warm hart, eigenschappen die mij omschrijven en goed van pas komen in mijn werk. Ik vind het een eer om nabestaanden te mogen begeleiden en te ondersteunen in een tijd dat de wereld even stil lijkt te staan. Samen stapje voor stapje toewerken naar een liefdevol afscheid. Er is zoveel mogelijk, aan mij de taak om met aandacht de wensen van de familie te vertalen naar een mooi, passend geheel wat recht doet aan wie degene was die nu gemist moet worden. Ik ben zo dankbaar dat dit op mijn pad is gekomen.

Janette van den Bunt - Persoonlijk Afscheid

Janette van den Bunt

Ik ben geboren in 1970 en opgegroeid in Leusden. Nu woonachtig in Amersfoort en moeder van een echt jongensgezin. In mijn dagelijks leven werk ik in het hoveniersbedrijf van mijn man, waar ik me hoofdzakelijk bezighoud met de administratie.
Daarnaast ben ik al enkele jaren werkzaam in de uitvaartzorg als gastvrouw. Toen ik me realiseerde hoeveel voldoening ik van dit werk kreeg, ben ik de opleiding gaan volgen voor de laatste verzorging. Juist dát stukje zorg heeft mijn passie. Door mijn ervaring weet ik hoe belangrijk een liefdevolle verzorging van een dierbare kan zijn.

Bas Karman

In 1979 ben ik geboren in Apeldoorn. Ik ben getrouwd, samen hebben wij een geweldige zoon! Wie ik ben? Ik ben een luisteraar en een echte aanpakker. Iemand die een schouder biedt waarop gesteund mag worden in tijden van verdriet. Mijn benadering is altijd oprecht en authentiek. Ik geloof dat ieder mens een uniek verhaal heeft en dat elk afscheid een weerspiegeling mag zijn van iemands leven.

Met ruim 7 jaar ervaring en meer dan 700 begeleide uitvaarten, heb ik niet alleen de kennis, maar ook de vaardigheid om ervoor te zorgen dat alles tot in de puntjes wordt geregeld. Met mijn achtergrond in de evenementenorganisatie en de horeca, weet ik als geen ander wat gastvrijheid is en hoe belangrijk elk detail is bij het organiseren van life events.
Mijn kracht ligt in het snel opbouwen van een oprechte verbinding. Ik ben integer en mijn passie voor dit vak maakt dat ik families kan begeleiden bij het organiseren van een waardig afscheid. Ik zet me volledig in om elke uitvaart persoonlijk en betekenisvol te maken, zodat families en geliefden een blijvende, mooie herinnering hebben aan hun dierbare.

Wineke van Rijn - Persoonlijk Afscheid

Wineke van Rijn

Betrokken, empathisch en doortastend met oog voor details zijn woorden die mij als persoon goed omschrijven. Na een carrière als zelfstandig ondernemer in de gastvrijheidsindustrie en zakelijke dienstverlening begon het gevoel “iets te missen” te groeien.

In 2017 besloot ik het roer om te gooien en mijn hart te volgen. Het prachtige afscheid van een goede vriend en de rol van de uitvaartbegeleidster hierbij, zette mij op het pad van uitvaartbegeleiding. De opmerking van mijn beide zoons “Mam, dat is iets wat jij ook heel goed zou kunnen” heeft bij mij een zaadje geplant. Het zaadje is gevoed met een opleiding en is gaan groeien en bloeien.

Dicht bij een familie mogen zijn in een hele kwetsbare periode in hun leven ervaar ik als een groot goed. Samen tot een mooi en passend afscheid komen vervult mij iedere keer weer met een dankbaar gevoel.

Amber Arlar

Ik ben geboren op 21 december 1985, in Amersfoort. En omdat het zo’n fijne stad is, ben ik nooit meer vertrokken. Ik woon tegenwoordig met veel plezier met mijn gezin in het Leusderkwartier.

Verlies en rouw hebben vanaf jongs af aan een rol in mijn leven gespeeld. Ik maakte al jong kennis met groot verlies en toen ik dat vele jaren later weer voor mijn kiezen kreeg besefte ik: dit moeten we beter doen. We kunnen dit beter.
Mijn eigen rouwprocessen bleken een levenslange zoektocht en het duurde even voordat ik dat doorhad en toe wilde laten. Inmiddels heeft het een fijne, rustige plek gekregen, doordat ik het de ruimte durfde te geven. Ik ontdekte; je kan dierbaren die er niet meer zijn een onderdeel laten blijven van je leven, iets wat ik anderen graag meegeef. Een vriend maakte eens gekscherend de opmerking; jij hebt van je hobby je werk gemaakt.
Ik put gelukkig niet alleen uit eigen ervaring. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit voor Humanistiek en heb daarna de post bachelor tot Verlies- en rouwtherapeut gedaan. In mijn praktijk Verbind in Afscheid ondersteun ik mensen bij verlies. Want rouw is een gezonde reactie van mensen die in staat zijn tot groot liefhebben, en die boodschap verspreid ik graag.

Ik ben ervan overtuigd dat de manier waarop verlies en rouw nu een plek krijgt in ons leven en in onze westerse maatschappij, niet de prettigste manier is. We zijn het niet gewend aan te halen, er zomaar een gesprek over te voeren, laat staan onze kinderen in op te voeden.
Toen ik Chantell ontmoette, was er direct een fijne klik. Ik merkte daarna in het hele team van Persoonlijk Afscheid dezelfde visie op, en de intrinsieke motivatie om mensen écht bij te staan bij betekenisvolle verliezen. Het samen anders te doen, op een warme, open en toegankelijke manier. Daar sluit ik mijzelf heel graag bij aan!