Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

2019|2020

Blog: 2019|2020 - Persoonlijk afscheid

Eind 2019, samen praten wij het jaar door. Ook dit jaar zijn er weer mooie mensen op ons pad gekomen. Families waarvoor wij iets mochten betekenen, maar ook mensen die iets voor ons betekenen.

Dit jaar hebben wij gewerkt aan het uitbreiden van een fijn team om ons heen. Mensen met eenzelfde dna en hun eigen kwaliteiten. Wanneer je deze kwaliteiten verbindt, merk je dat je samen sterk bent. Samen iets moois kunt en mag neerzetten. Hier zijn wij trots op.
Behalve dat wij dit jaar lieve families hebben mogen begeleiden tijdens een intens verdrietige periode, hebben wij daarnaast in het najaar het event “Out of the Box” georganiseerd. Een event waar bijzondere sprekers, ieder op hun eigen manier, informatie gedeeld hebben over de periode voorafgaande het sterven tot aan het moment na het sterven. Daarbij hebben wij creatieve ondernemers een podium gegeven zodat zij hun creaties, op het gebied van afscheid, konden laten zien.

Wij hebben ons dit jaar ook mogen verwonderen. Verwonderen over hoeveel er is tussen hemel en aarde. Momenten waar wij stil van worden.

En natuurlijk praten we over het komende jaar 2020. Wie gaan wij in het nieuwe jaar ontmoeten en wat kunnen en mogen wij doorgeven aan hen?
Zo samen pratend komen wij op de onderwerpen sterven en verbondenheid. Op welke wijze blijven onze overledenen verbonden met ons?
Wanneer iemand sterft nemen wij fysiek afscheid van elkaar, maar gaan wij ook een nieuwe relatie aan door alle herinneringen in ons hart op te nemen. Op deze verbindende manier blijft iemand dicht bij ons in het leven en hoeven wij geen definitief afscheid te nemen. Tijdens onze herinneringsavond medio 2020 gaan wij hier dieper op in.

Met deze gedachten nemen wij afscheid van 2019 en verwelkomen wij 2020.
Wij wensen iedereen een mooi verbonden nieuw jaar met eenieder die je liefhebt waar en op welke wijze ook.