Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Talent

Blog: Talent - Persoonlijk afscheid

Het telefoontje dat binnenkomt, is op een jonge lentedag. Het gaat niet goed met vader, zijn afscheid nadert. Is het mogelijk dat we komen kennismaken, om te zien of er een klik is. Natuurlijk willen wij dit en dezelfde middag maken wij kennis met deze fijne, saamhorige familie.
Zowel vader als moeder zijn creatief getalenteerd en hebben hun talenten nooit onbenut gelaten.
Ook de kinderen die zij hebben mogen ontvangen zijn geboren met een creatieve geest, die tot ontplooiing komt binnen dit gezin waarin zij zijn opgroeit. Of het nu gaat om dichterskunst, schilderstalent, zang of muziek. En als dan al deze creaties samenkomen binnen een gezin, hoe trots ben je dan als ouders.
De ideeën die zij hebben voor het aanstaande afscheid van hun vader, sluiten naadloos aan bij hetgeen dat wij voor ze kunnen betekenen.
Niemand hoeft zijn of haar talent aan de kant te laten staan. Gezamenlijk wordt er gekeken wie waarvoor de aangewezen persoon is. Zo zorgen wij voor een entourage die helemaal past bij dit gezin. Zij kleden de kapel geheel aan in de stijl van vader met de schilderijen die vader zelf gemaakt heeft. Alles is tot in de puntjes verzorgd, niets aan het toeval overgelaten.
Op de dag van het afscheid dragen zij vader door de straten van Amersfoort, op weg naar de kapel in het hart van de binnenstad.
De afscheidsdienst wordt ingekleurd met zang, gedichten en muziekstukken, allemaal van eigen bodem, van eigen DNA. Of het nu gaat om de kinderen of de kleinkinderen. Tenslotte zwaaien zij samen met de genodigden vader uit wanneer hij op weg gaat naar zijn laatste bestemming. Als je dan praat over Persoonlijk, dan zijn wij trots op onze naam en dat wij op de achtergrond deze familie hebben mogen begeleiden bij een Persoonlijk afscheid.