Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Powervrouw

Blog: Powervrouw - Persoonlijk afscheid

Een man en vrouw hebben los van elkaar een geschiedenis in de liefde. Ze komen elkaar tegen op het juiste moment, de vonk slaat over en er ontstaat iets moois.
Zij hebben gemeenschappelijke interesses. Een avontuurlijke tocht op de motor, een wandeling met de hond, ze genieten van het leven en van elkaar.
Hij krijgt te maken met wat strubbelingen op zijn werk, iets wat iedereen kan overkomen.
Ondanks dat hij juist zo vrolijk in het leven staat, wordt het opeens lastig om hier een positieve draai aan te geven.
Er volgen meer onverklaarbare situaties, waarop zij besluiten medische hulp in te schakelen. Na enkele onderzoeken krijgen zij een nachtmerrie te verwerken; hij lijdt aan dementie.
Met een enorm reservoir aan liefde voor elkaar proberen zij er het beste van te maken.
De dementie haalt ze echter in. Gedragsveranderingen volgen en opeens moet je jezelf als partner de vraag stellen; is het nog wel verantwoord om samen te wonen?
Kan ik de benodigde zorg blijven geven, zonder er zelf aan onderdoor te gaan? Je voelt je schuldig en machteloos.
Hij wordt opgenomen op een plek speciaal voor jonge mensen met dementie.
Ook zij wordt door het team opgevangen en begeleid in deze heftige situatie. Op zo’n bijzondere manier, dat er zelfs een soort vriendschap ontstaat.
Iedere dag bezoekt zij hem, soms wel meerdere keren. En als zij er niet is, wordt zij op de hoogte gehouden door middel van foto’s, filmpjes en berichtjes. Op die manier kan zij haar schuldgevoel inruilen voor een beetje rust.
Wanneer blijkt dat hij in zijn laatste levensfase is beland, belt zij ons om een afspraak te maken om van gedachten te wisselen over het naderende afscheid. Een bijzonder gesprek met een krachtige vrouw. Kort daarna overlijdt hij. Omringd door zijn geliefde mensen, zijn muziek en zijn hond.
Wij zeggen weleens dat het werk als uitvaartbegeleider iets is wat in je DNA zit, dat je doet vanuit je hart. Het zorgteam dat voor deze man én vrouw zorgde, valt ook volledig in deze categorie. Zo inspirerend om te zien. Als je de vrouw in dit verhaal kent, gun je haar alle zorg van de wereld. Zoveel liefde gegeven, zoveel geduld gehad en zoveel kracht. Wat een powervrouw.