Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Recensies

Na het overlijden van mijn moeder bleek dat er niets goed geregeld was. Ik heb Chantell gevraagd om een afscheid in de stijl van wie mijn moeder was, te organiseren. Dit moest op extreem korte termijn gebeuren én in deze tijd van corona crisis. Chantell heeft mijn verzoek zeer doortastend opgepakt. Ondanks de tijdsdruk was haar aanpak warm en professioneel. Hierdoor kon ik mij op mijn eigen innerlijke rouwproces richten. Het is zó kostbaar gebleken om de laatste dingen hier op aarde, voor en met mijn moeder te kunnen doen, wetende dat zij er blij van zou zijn geworden. Ik kan met recht zeggen dat dit Persoonlijke Afscheid, zonder de begeleiding van Chantell niet gelukt was!

Lieve groet, Pon

Na het overlijden van mijn ouder belde ik met Persoonlijk Afscheid. Ik kreeg Pascalle aan de lijn en binnen een uur stond ze binnen in mijn ouderlijk huis. Vanaf moment 1 was er warmte, begrip voor de situatie, wist ze zaken aan te voelen en persoonlijk te regelen. Er komt voor nabestaanden veel op hen af en daar weet ze goed in te prioriteren. Als dochter van een overleden vader was ik volledig onvoorbereid op de periode na het overlijden, een betrokken iemand zoals Pascalle die figuurlijk en letterlijk naast je staat is dan zeer belangrijk. De korte mail-/bel- en WhatsApplijntjes waren in die periode erg fijn en waardevol! Ik kende Pascalle niet maar vanaf het eerste moment heeft ze mij en mijn gezin aan de hand meegenomen als een vriendin en alles verteld en uitgelegd; alles kon en mocht op elk moment en niets moest. Ook na de uitvaart was ze nog bereikbaar steun. Letterlijk een persoonlijk afscheid.

Renate van Nuland

Lieve Chantell,

Zit in het bos in Maarn met een glas rode wijn en zinder na van het afscheid van mn vader. Wat is dit een volwaardig, integer en liefdevol afscheid geweest. Had niet beter gekund en Wim had het niet anders kunnen wensen. Ben je zo dankbaar hoe jij dit hele proces in de hand hebt genomen. Volledig vanuit je hart, alles overziend en je vaardigheid in zo’n korte tijd in te tunen op de geest van mn vader, Giesje Maike en mijzelf. Je voelt en begrijpt het volledig tot in de kern, je weet alles te verbinden. Ook de gehele familie, vrienden zijn vol geweest van dit afscheid. Je bent wat mij betreft een engel. Ook jou zal ik niet vergeten, je heb een plekje in mijn hart veroverd.

Onno Fenstra

Lieve Pascalle,

Wat hebben wij persoonlijk afscheid kunnen nemen van Ben, wat was het Boshuisje een cadeautje, wat was de ruimte voor eigen invulling verademend, wat waren jouw aanvullingen waardevol en verrijkend, wat was het heerlijk dat jij ons zoveel uit handen nam. Dank je wel voor alles, het was heel goed en jij was heel goed. Dank je wel!

Coby

Onlangs hebben we afscheid genomen van onze lieve Corrien. Door Persoonlijk Afscheid is alles verzorgd, vanaf de datum van overlijden tot en met de nazorg gesprekken die we hebben gevoerd. We zijn heel blij met de begeleiding die we hebben gekregen en de geweldige wijze waarop alles is verzorgd. Beter hadden we niet kunnen wensen. Fantastisch en een aanbeveling om in deze moeilijke tijd deze dames in te schakelen.

Cees

Vanaf het moment van overlijden van mijn man kwamen wij als gezin in een lawine van emoties terecht. Door de kennismaking met Chantell van Persoonlijk Afscheid en de structuur die zij meteen aanbracht viel er een last van mijn schouders. Stap voor stap begeleidde ze ons op deze belangrijke en emotionele weg naar het definitieve afscheid. Ze verdiepte zich in het leven van mijn man en vader van ons gezin aan de hand van onze herinneringen. Met respect, warmte en aandacht! We hadden ons geen betere begeleiding kunnen wensen!

Marijke

Ongeveer een jaar geleden noteerde Teja jouw naam en telefoonnummer, voor het geval dat haar vader zou overlijden. Met zijn hoge leeftijd en lichamelijke en geestelijke gesteldheid hielden we daar al langere tijd rekening mee. We beseften echter ook, dat de dood nog steeds plotseling kan komen, en dat niet alle gezinsleden daar goed op waren voorbereid. Het was jarenlang een grote zorg van Teja dat de uitvaart goed zou verlopen en recht zou doen aan haar vader. En dat de grote Limburgse en Brabantse familie met een goed gevoel afscheid zou kunnen nemen van hun ‘ome’ Piet. Hij was immers de laatste in een reeks van elf broers en zusters.
Enkele jaren daarvoor had Teja al een uitgebreid verhaal over het leven van haar vader geschreven. Toen ze nadacht over wat ze zou zeggen bij het afscheid, viel haar deze tekst weer te binnen. Het bleek een mooi en evenwichtig beeld te geven van haar vader, vooral omdat in het verhaal ook zijn vele familieleden figureerden. Het besef deel uit te maken van een grote familie, was altijd heel belangrijk geweest, ook al leefde Teja’s vader vooral zijn eigen leven.
En toen overleed Piet toch nog onverwacht als gevolg van een longontsteking, vier weken nadat hij zijn heup had gebroken en was opgenomen in een verzorgingstehuis. Teja belde jou, Chantell, en gelukkig had je tijd voor ons. Wat Teja wilde was duidelijk en werd door jou als uitgangspunt genomen, wat daarvoor geregeld moest worden konden we met een gerust hart aan jou overlaten. Maar je was niet alleen zorgvuldig en snel, je nam ook de tijd om te luisteren naar wie de overledene was, waar hij vandaan kwam en hoe zijn en ons leven vervlochten waren geraakt en wat dat voor een dochter betekent. Zelden hebben we bij een voor ons tot dan toe onbekend iemand zoveel inlevingsvermogen en begrip ondervonden.
Je biedt met je collega’s niet alleen ‘een persoonlijk afscheid’ aan maar vooral ook heel veel persoonlijke inzet. Dat gold zowel voor het opbaren in het verzorgingstehuis, de binnenkomst in de aula als de laatste tocht naar de crematoriumruimte. En passant moest je nog allerlei onverwachte zaken regelen waarvan we niets gemerkt hebben, maar waar we naderhand wel heel blij mee waren. Wij konden ons bezighouden met het afscheid en met elkaar en hoefden ons nergens meer zorgen om te maken.
Chantell, het komt zelden voor iemand slechts een korte tijd mee te maken en dan zo vertrouwelijk te worden als met jou. Het is natuurlijk jullie werk, wat jullie met liefde en aandacht doen, maar ook veel meer dan dat. Je was voor ons een fijne reisgenoot op de laatste tocht van Piet en zijn familie. Nu gaan we ieder weer onze eigen weg maar jij en je medewerkers blijven in onze herinnering als bijzondere mensen op een bijzonder moment in ons leven.

Johan & Teja

Pascalle en Chantell zijn twee uiterst bekwame vrouwen maar meer nog dan dat, warme meelevende bijzondere mensen die het afscheid van mijn man niet draaglijker maakten maar wel verlichting gaven. Professioneel als begrafenisondernemers EN betrokken als mens.
In aanloop naar de crematie, tijdens de bijeenkomst en erna hebben ze blijk gegeven van een zeer grote mee-leven. Je zou het bijna vriendschap kunnen noemen in een tijd die zo heftig is. Groot respect, grote dankbaarheid en een aanbeveling voor iedereen die een geliefde verliest.

Lily van den Broeke

Pascalle is een betrokken en warm persoon die in een moeilijke en verdrietige tijd oprecht, eerlijk en op een warme manier de familie begeleidt.
Ze biedt een luisterend oor en geeft waar nodig advies en denkt mee.
Als er vragen zijn is zij altijd bereid om hier antwoorden op te geven. Bij problemen wordt er eerlijk gecommuniceerd en overlegd.
Zij biedt steun waar nodig en laat ieder in zijn of haar waarde.
Wij kijken heel positief terug op het hele verloop van de organisatie en voorbereidingen van de begrafenis.

Marian van Alphen

Twee jaar geleden zijn mijn vrouw en ik vanuit Amsterdam naar Hoogland verhuisd. We verruilden de hectiek van de randstad voor de rust van een landelijke omgeving. We zouden hier nog een aantal jaren van elkaar gaan genieten. Wat we toen nog niet wisten, was dat Willy al de ziekte bij zich droeg waaraan ze afgelopen november is overleden.

Voor het verzorgen van de uitvaartplechtigheid heb ik contact gezocht met “Persoonlijke Afscheid”. Pascalle heeft mij vervolgens op gepaste en integere wijze voorzien van adviezen en suggesties omtrent de mogelijkheden die het meest tegemoet kwamen aan onze wensen.
Hierdoor kan de familie terugkijken op een gedenkwaardige en stijlvolle uitvaartplechtigheid, gehouden in de Schaapskooi op het landgoed Drakenburg. Ook de persoonlijke wijze waarop Pascalle ons heeft gesteund tijdens de voorbereidingen heeft veel indruk gemaakt. Het doet mij goed nog steeds vele respectvolle reacties te ontvangen van familieleden en vrienden over de wijze waarop zij afscheid hebben kunnen nemen van Willy.
Daarvoor mijn oprechte dank Pascalle.

Jaap Drenthe

Met grote dankbaarheid kijken wij terug op het “Persoonlijk Afscheid” van onze moeder
mede dankzij de warme en betrokken begeleiding van Chantell.
Niet alleen op de dag van het afscheid, maar ook gedurende de periode daaraan voorafgaand
is de rol van Chantell van onschatbare waarde geweest.
Dankzij haar professionele en zorgvuldige aanpak met persoonlijke aandacht voor ieder van ons kijken we terug op een mooi en persoonlijk afscheid.
Het heeft ons als kinderen en kleinkinderen dichter bij elkaar gebracht.
Chantell: dank voor je persoonlijke aandacht
en ook door je nazorg maak je echt het verschil!

José van Ommen

Wat een warme en fijne begeleiding van de dames van Persoonlijk Afscheid! In ellendige tijden hebben zij ervoor gezorgd dat de uitvaart van onze dierbare heel mooi is verlopen. Er werd goed gekeken en geluisterd naar onze wensen en wat voelden zij ons goed aan. Meer dan tevreden over hun diensten. Nogmaals veel dank!

Familie Tolboom

1 4 5 6 7 8 10