Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Recensies

Lieve Pascalle,

Wat hebben wij persoonlijk afscheid kunnen nemen van Ben, wat was het Boshuisje een cadeautje, wat was de ruimte voor eigen invulling verademend, wat waren jouw aanvullingen waardevol en verrijkend, wat was het heerlijk dat jij ons zoveel uit handen nam. Dank je wel voor alles, het was heel goed en jij was heel goed. Dank je wel!

Coby

Onlangs hebben we afscheid genomen van onze lieve Corrien. Door Persoonlijk Afscheid is alles verzorgd, vanaf de datum van overlijden tot en met de nazorg gesprekken die we hebben gevoerd. We zijn heel blij met de begeleiding die we hebben gekregen en de geweldige wijze waarop alles is verzorgd. Beter hadden we niet kunnen wensen. Fantastisch en een aanbeveling om in deze moeilijke tijd deze dames in te schakelen.

Cees

Vanaf het moment van overlijden van mijn man kwamen wij als gezin in een lawine van emoties terecht. Door de kennismaking met Chantell van Persoonlijk Afscheid en de structuur die zij meteen aanbracht viel er een last van mijn schouders. Stap voor stap begeleidde ze ons op deze belangrijke en emotionele weg naar het definitieve afscheid. Ze verdiepte zich in het leven van mijn man en vader van ons gezin aan de hand van onze herinneringen. Met respect, warmte en aandacht! We hadden ons geen betere begeleiding kunnen wensen!

Marijke

Ongeveer een jaar geleden noteerde Teja jouw naam en telefoonnummer, voor het geval dat haar vader zou overlijden. Met zijn hoge leeftijd en lichamelijke en geestelijke gesteldheid hielden we daar al langere tijd rekening mee. We beseften echter ook, dat de dood nog steeds plotseling kan komen, en dat niet alle gezinsleden daar goed op waren voorbereid. Het was jarenlang een grote zorg van Teja dat de uitvaart goed zou verlopen en recht zou doen aan haar vader. En dat de grote Limburgse en Brabantse familie met een goed gevoel afscheid zou kunnen nemen van hun ‘ome’ Piet. Hij was immers de laatste in een reeks van elf broers en zusters.
Enkele jaren daarvoor had Teja al een uitgebreid verhaal over het leven van haar vader geschreven. Toen ze nadacht over wat ze zou zeggen bij het afscheid, viel haar deze tekst weer te binnen. Het bleek een mooi en evenwichtig beeld te geven van haar vader, vooral omdat in het verhaal ook zijn vele familieleden figureerden. Het besef deel uit te maken van een grote familie, was altijd heel belangrijk geweest, ook al leefde Teja’s vader vooral zijn eigen leven.
En toen overleed Piet toch nog onverwacht als gevolg van een longontsteking, vier weken nadat hij zijn heup had gebroken en was opgenomen in een verzorgingstehuis. Teja belde jou, Chantell, en gelukkig had je tijd voor ons. Wat Teja wilde was duidelijk en werd door jou als uitgangspunt genomen, wat daarvoor geregeld moest worden konden we met een gerust hart aan jou overlaten. Maar je was niet alleen zorgvuldig en snel, je nam ook de tijd om te luisteren naar wie de overledene was, waar hij vandaan kwam en hoe zijn en ons leven vervlochten waren geraakt en wat dat voor een dochter betekent. Zelden hebben we bij een voor ons tot dan toe onbekend iemand zoveel inlevingsvermogen en begrip ondervonden.
Je biedt met je collega’s niet alleen ‘een persoonlijk afscheid’ aan maar vooral ook heel veel persoonlijke inzet. Dat gold zowel voor het opbaren in het verzorgingstehuis, de binnenkomst in de aula als de laatste tocht naar de crematoriumruimte. En passant moest je nog allerlei onverwachte zaken regelen waarvan we niets gemerkt hebben, maar waar we naderhand wel heel blij mee waren. Wij konden ons bezighouden met het afscheid en met elkaar en hoefden ons nergens meer zorgen om te maken.
Chantell, het komt zelden voor iemand slechts een korte tijd mee te maken en dan zo vertrouwelijk te worden als met jou. Het is natuurlijk jullie werk, wat jullie met liefde en aandacht doen, maar ook veel meer dan dat. Je was voor ons een fijne reisgenoot op de laatste tocht van Piet en zijn familie. Nu gaan we ieder weer onze eigen weg maar jij en je medewerkers blijven in onze herinnering als bijzondere mensen op een bijzonder moment in ons leven.

Johan & Teja

Pascalle en Chantell zijn twee uiterst bekwame vrouwen maar meer nog dan dat, warme meelevende bijzondere mensen die het afscheid van mijn man niet draaglijker maakten maar wel verlichting gaven. Professioneel als begrafenisondernemers EN betrokken als mens.
In aanloop naar de crematie, tijdens de bijeenkomst en erna hebben ze blijk gegeven van een zeer grote mee-leven. Je zou het bijna vriendschap kunnen noemen in een tijd die zo heftig is. Groot respect, grote dankbaarheid en een aanbeveling voor iedereen die een geliefde verliest.

Lily van den Broeke

Pascalle is een betrokken en warm persoon die in een moeilijke en verdrietige tijd oprecht, eerlijk en op een warme manier de familie begeleidt.
Ze biedt een luisterend oor en geeft waar nodig advies en denkt mee.
Als er vragen zijn is zij altijd bereid om hier antwoorden op te geven. Bij problemen wordt er eerlijk gecommuniceerd en overlegd.
Zij biedt steun waar nodig en laat ieder in zijn of haar waarde.
Wij kijken heel positief terug op het hele verloop van de organisatie en voorbereidingen van de begrafenis.

Marian van Alphen

Twee jaar geleden zijn mijn vrouw en ik vanuit Amsterdam naar Hoogland verhuisd. We verruilden de hectiek van de randstad voor de rust van een landelijke omgeving. We zouden hier nog een aantal jaren van elkaar gaan genieten. Wat we toen nog niet wisten, was dat Willy al de ziekte bij zich droeg waaraan ze afgelopen november is overleden.

Voor het verzorgen van de uitvaartplechtigheid heb ik contact gezocht met “Persoonlijke Afscheid”. Pascalle heeft mij vervolgens op gepaste en integere wijze voorzien van adviezen en suggesties omtrent de mogelijkheden die het meest tegemoet kwamen aan onze wensen.
Hierdoor kan de familie terugkijken op een gedenkwaardige en stijlvolle uitvaartplechtigheid, gehouden in de Schaapskooi op het landgoed Drakenburg. Ook de persoonlijke wijze waarop Pascalle ons heeft gesteund tijdens de voorbereidingen heeft veel indruk gemaakt. Het doet mij goed nog steeds vele respectvolle reacties te ontvangen van familieleden en vrienden over de wijze waarop zij afscheid hebben kunnen nemen van Willy.
Daarvoor mijn oprechte dank Pascalle.

Jaap Drenthe

Met grote dankbaarheid kijken wij terug op het “Persoonlijk Afscheid” van onze moeder
mede dankzij de warme en betrokken begeleiding van Chantell.
Niet alleen op de dag van het afscheid, maar ook gedurende de periode daaraan voorafgaand
is de rol van Chantell van onschatbare waarde geweest.
Dankzij haar professionele en zorgvuldige aanpak met persoonlijke aandacht voor ieder van ons kijken we terug op een mooi en persoonlijk afscheid.
Het heeft ons als kinderen en kleinkinderen dichter bij elkaar gebracht.
Chantell: dank voor je persoonlijke aandacht
en ook door je nazorg maak je echt het verschil!

José van Ommen

Wat een warme en fijne begeleiding van de dames van Persoonlijk Afscheid! In ellendige tijden hebben zij ervoor gezorgd dat de uitvaart van onze dierbare heel mooi is verlopen. Er werd goed gekeken en geluisterd naar onze wensen en wat voelden zij ons goed aan. Meer dan tevreden over hun diensten. Nogmaals veel dank!

Familie Tolboom

Onze moeder is 13 dagen nà haar 95e verjaardag overleden.
Wij zijn als familie heel blij dat we “ Persoonlijk Afscheid” hebben gekozen.
Het fijne was, dat we al onze wensen konden verwezenlijken en daar werd ook bij meegedacht.

Met tranen en verdriet door het verlies van moeder, maar ook tranen van vreugde door het geven van veel warmte en liefde van jullie kant.

Gemeende dank hiervoor.

Liefs van Richard, Yvonne en Annelies en verder familie

Mijn dierbare Adriaan had al enkele jaren dementie maar toen hij in april een ernstige longontsteking kreeg, schrok ik erg van de gedachte dat we misschien wel snel afscheid van hem moesten nemen. Ik moest nu zaken gaan regelen die we samen al eens besproken hadden, dacht ik. Maar hoe zou ik dat aanpakken? Met welke uitvaartverzorger zou ik gaan praten? Ik nam me voor te gaan “shoppen” op het internet.

De eerste die ik belde was Chantell van Persoonlijk Afscheid en ik heb haar gevraagd of ik vrijblijvend een gesprek mocht hebben. Ik hoefde niet verder te shoppen. Dat eerste gesprek gaf direct zo’n goed gevoel. Ik voelde me meteen op mijn gemak, ondanks mijn bezorgdheid om Adriaan.

Adriaan knapte toch weer op, maar 5 maanden later moest ik Chantell toch laten weten dat Adriaan overleden was. Alsof er inmiddels geen 5 maanden verstreken waren, was er direct weer dat persoonlijke, warme contact. Adriaan kwam naar huis en Chantell en Pascalle kwamen elke dag even langs. Soms zelf samen. Ze leken alle tijd te hebben. Alsof zij er in die dagen alleen maar voor ons waren. Ze dachten mee, stelden mij gerust, kwamen met verrassende voorstellen. Ze voelden zo goed aan hoe ze mij in die dagen alle zorg uit handen konden nemen. Op de dag van het afscheid werden we begeleid door Pascalle. Chantell had het weekend vrij. Toch kreeg ik die ochtend een berichtje van haar waarin ze liet weten dat ze in gedachten bij ons was. Dát is dus ook Persoonlijk Afscheid!
Het afscheid moeten nemen van Adriaan was afschuwelijk maar de dag verliep heel goed. Alles klopte, een sfeervolle locatie, het prachtige bloemstuk van de bloemist, de mooie woorden die gesproken werden, bijna al onze dierbaren die aanwezig waren, maar vooral de perfecte organisatie door Chantell en Pascalle, hun professionaliteit, de timing, hun betrokkenheid, de warmte die zij uitstraalden, hebben deze dag tot een onvergetelijke gemaakt.

Janet Kassing

Persoonlijk en zeer adequaat geholpen tijdens het gehele proces, van begin tot eind, met dagelijks contact.
Er werd goed meegedacht tot in de details en ook de nazorg hebben we als zeer prettig ervaren.
Al met al een zeer mooi afscheid georganiseerd waar we een erg fijn gevoel aan over hebben gehouden.

Familie Koppel

1 3 4 5 6 7 9