Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Recensies

2 jaar geleden was ik bij de begrafenis van mijn buurman geroerd door de persoonlijke en niet zo beladen wijze, waarop Chantell deze uitvaart begeleidde.

Na het overlijden van mijn man en onze vader in december jl. hebben we contact gezocht met Persoonlijk Afscheid om voor ons de uitvaartplechtigheid te regelen.

Mijn dochters en ik hebben de begeleiding vanaf het eerste kennismakingsbezoek tot en met de crematie als een warme deken om ons heen ervaren. Groot invoelend vermogen gaven haar na ons eerste gesprek de handvaten om de uitvaartplechtigheid naar onze wensen en met mooie aanvullingen van haar kant gestalte te geven. Waar mogelijk nam ze ons het werk uit handen, zeer welkom in een roerige tijd.

De professionele en persoonlijke wijze voor het regelen van een warm en waardig afscheid zullen altijd op ons netvlies blijven staan en wij hebben dit ook veelvuldig teruggekregen van familie en vrienden. Dit is ons zeker tot steun bij onze rouwverwerking.

Ineke Ruardi

Wij zijn vol lof over de wijze waarop Chantell en Pascalle de voorbereiding en de uitvaart onder toch wel moeilijke omstandigheden (Corona) hebben verzorgd. Chantell voor de voorbereidingen en de nazorg en Pascalle voor de uitvaartbegeleiding. Wij hebben beiden ervaren als open en meelevende personen, zeer empathisch, ze luisterden vol aandacht naar onze wensen en vervulden die. Echt ‘maatwerk’. Tot, tijdens en na de crematie leefden ze intens mee. Met hun persoonlijke, liefdevolle begeleiding wisten zij een familiaire sfeer te creëren. Door dit alles onderscheidt Persoonlijk Afscheid zich duidelijk van de in de regel formele, kille begrafenissen.

Wim Eek

Zonder Persoonlijk Afscheid te kennen hebben wij Chantell gevraagd om ons te begeleiden bij het plotseling afscheid nemen van onze moeder. Chantell heeft ons niet alleen geholpen bij het bedenken en realiseren van een waardevol afscheid, maar heeft ons met liefde begeleid in de hectiek waarin je terecht komt. Oprecht betrokken, open, persoonlijk en met passie. Daarvoor zijn wij erg dankbaar en daarom zou ik Persoonlijk Afscheid een ieder aanraden!

Sandra van Ruitenbeek

Na ruim een halve eeuw samen heb ik afscheid moeten nemen van mijn lieve man. We zagen het aankomen, we wisten dat het ging gebeuren. Mijn man en ik zochten iemand die met ons meedacht, die ons begeleidde, niet een soort van afstandelijke, onpersoonlijke afhandeling van deze laatste immens belangrijke gebeurtenis in een mensenleven.
Vanaf ons eerste contact met Persoonlijk Afscheid en onze eerste ontmoeting met Chantell voelde ik dat het goed zat, dat we op één of andere manier precies bij de persoon terecht waren gekomen die nodig was.

De pijn, het verdriet en de ineens lege stoel hebben al mijn aandacht opgevraagd. Onmogelijk nog helder te denken, te kunnen plannen en organiseren. Gelukkig waren Chantell en haar collega’s daar om die taak op te nemen. En dat deden ze niet zomaar.

De manier waarop Chantell met mijn man, met mij en onze kinderen dit voor ons moeilijke moment heeft verzacht, heeft een diepe indruk op ons allen gemaakt. Haar oprechte aandacht en zorg tot in de kleinste details geven aan dat zij dit met haar hart doet, dat het écht is. Alles is perfect verlopen, van ons dagelijks contact in de aanloop naar het afscheid, de keuze van de perfecte locatie, de plechtigheid zelf, de nazorg.

Een betere begeleiding in deze moeilijke fase van mijn leven had ik mij niet kunnen voorstellen.

Dank je wel lieve Chantell!

Wil van Jonbergen

Zo puur en persoonlijk, zo warm en begripvol en bescheiden. Dat zijn de woorden die voor ons Chantell en Pascalle omschrijven. Het afscheid van onze beide ouders, 12 dagen na elkaar, was een achtbaan van emoties.
Werkelijk op élk moment konden we Een Persoonlijk Afscheid bellen, er werd goed en respectvol met ons meegedacht en beide keren bleef het afscheid in alle aspecten “van ons”.
Dank jullie wel. Heel erg dank jullie wel, lieve beiden.

Monique en Marijke van Beek

At the beginning of june 2020, my dear wife of 33 years passed quite unexpectantly from cancer. This was a terrible shock as she had only been diagnosed 3 weeks earlier.
At a time of total shock and deep sadness the business of burial and all associated issues became very much an urgent matter.

The wonderful ladies from Persoonlijk Afscheid, were contacted to help at this deeply emotional time.
I can only say that every matter and wish I and my closest friends had were met and surpassed by this organization
From securing a burial site next to my wife’s family to a beautiful afscheid house and wonderful afscheid ceremony.
This all done in 5 days, to the highest standard, with real compassion, and during the covid restrictions making it so difficult to secure suitable locations.
I know my wife would be so proud of the outcome as is everyone one who attended her farewell day.
I fully and completely recommend Chantell and Pascalle, of Persoonlijk Afscheid to provide a highly professional and very personal service at a very difficult time personally.
Thank you ladies for your respect, compassion and excellent service from myself and my wonderful lady.

Robert Furner

Via mijn werk had ik al eens kennis gemaakt met Persoonlijk Afscheid en jullie manier van handelen en betrokkenheid sprak mij aan. Na een heel intensieve tijd van ziek zijn en afscheid nemen is mijn vader eind augustus overleden.
Vanaf het eerste contact voelde het vertrouwd. Gedurende de week was Chantell er voor ons. Niemand uitgezonderd en ook de kleinkinderen werden bij dit intense verdriet begeleid, aan elk detail heb je gedacht. Rust, humor, aandacht en er gewoon zijn in een tijd dat je wereld op zijn kop staat. Wat een rust straal je uit, je nam alle tijd voor ons en geen vraag was te gek. Kwamen we er zelf niet uit, dan kwam jij met mooie ideeën. Je nam ons gedurende de week mee naar de dag van het definitieve afscheid, we mochten alles uit handen geven, je was er voor ons. Wat was dat fijn. Het afscheid van mijn/onze lieve vader was zoals we gehoopt hadden dat het zou zijn.
Dank je wel Chantell, ik ben je heel erg dankbaar.

Lieve groet, Esther Bergmans

Lieve Pascalle,

Wat een enorme steun hebben wij aan jou gehad na het overlijden van mijn moeder. Ik heb je gelijk gebeld en al was het midden in de nacht, je stond gelijk klaar.

Afspraak gemaakt voor de volgende dag en al bij binnenkomst het juiste fijne gevoel van warmte en medeleven. En zoals de naam al zegt ‘’Persoonlijk Afscheid’’ zo hebben wij dat ook zeer zeker ervaren.

Stap voor stap heb je alles met ons doorgenomen. Kwam met ideeën die bij ons pasten. Als er vragen waren dacht je mee in de oplossing. Je hebt voor ons op momenten het verdriet kunnen verzachten. Dat hebben wij als zeer prettig ervaren.

Je hebt aandachtig geluisterd naar wat wij te vertellen hadden en hebt daarvan iets moois weergegeven tijdens de uitvaart precies zoals wij het voelden en in ons gezin ervaren hebben. Zoals je dat hebt verwoord verdient bewondering.

Mede door jouw empathie, warmte en aandacht heeft mijn moeder een mooi en waardig afscheid gekregen. Ik wil je daarvoor nogmaals hartelijk danken.

Ruud Tissen

De naam dekt de lading uitstekend; Persoonlijk Afscheid. Dat is precies hoe wij het ervaren hebben; als een zeer persoonlijke begeleiding door Chantell. Door haar uitstekende advies en kundige begeleiding hebben we het afscheid van onze moeder op een hele eigen, intieme en persoonlijke manier vorm kunnen geven. Nogmaals dank Chantell je hebt ons geweldig bijgestaan!

Bas van den Broecke

Wanneer ga je op zoek naar een uitvaartinstantie, wanneer neem je contact met ze op, ben ik wel voldoende verzekerd, hoe gaat het allemaal in zijn werk. Deze vragen gonzen allemaal in je hoofd als je partner veel te jong in de laatste fase komt.
Dan via een blog in het AD is mijn interesse meteen gewekt en pak ik al mijn moed bij elkaar om voordat Jan is overleden “Een persoonlijk afscheid” te bellen (het voelde raar dit te doen). Ik krijg direct Chantell aan de telefoon. Vol begrip staat ze mij te woord, ze snapt mij, ze voelt mij aan en neemt mijn spanning weg. Met een voorlopige offerte die binnen een dag als vertrouwelijk wordt afgegeven weet ik hoe het financiële plaatje eruit ziet en een voorlopige locatie hebben wij al besproken. Ik kan loslaten want als het moment daar is dan zijn ze er voor mij. Het was fijn om nog voordat Jan overleed al app contact met haar te hebben om mijn verdriet en gevoelens te delen.
Dan is het moment daar en neemt Chantell ons onder haar hoede. Ze is onze steunpilaar in deze zware tijd. Aan alles wordt gedacht en er is voor alle gezinsleden de ruimte gevoelens te uiten, vragen te stellen en ideeën neer te leggen. Haar idee de Schaapskooi op Drakenburg in Baarn met crematorium Laren te kiezen als locatie past precies bij Jan. Het ademt en omarmt het leven net zoals Jan altijd heeft gedaan. Een prachtige kaart wordt bij mijn werk gedrukt. Ze rijdt er zelfs voor naar Apeldoorn. De muziek met diapresentatie wordt heel professioneel in elkaar gedraaid. Wij hoeven alleen maar alle dia’s uit te zoeken de rest wordt ontzorgd. Het resultaat is prachtig 57 jaar komt voorbij. Voor de bloemen adviseert zij Wolter Strijker. Wat een kunstenaar op het vlak van rouwboeketten. Hij maakt een rouwstuk waarvan een deel ons drieën symboliseert en met Jan op de kist als enige mee het crematorium in mag. Ook maakt hij er 3 elementen in die wij uit het rouwstuk mee naar huis kunnen nemen en voor altijd kunnen bewaren. Waar Jan ook gaat wij zullen altijd bij hem zijn. Het regende die dag pijpenstelen, maar de uitvaart, het lopen naar het crematorium met de kist en de livestream waren ‘perfect’. Een Persoonlijk afscheid doet niet alleen de verzorging van de uitvaart, ook de mentale ondersteuning, de focus op het gezin houden en hoe je na die tijd langzaam weer het e.e.a. moet oppakken. Ze zijn van alle markten thuis een totaalpakket. Chantell werkt vanuit haar hart, met passie, oprecht- en eerlijkheid. Dat is wat je in deze moeilijke periode zo hard nodig hebt.
Dank je wel voor alles en ook namens Jan.

Judy Pander - Fauth

Via via ben ik geattendeerd op het bedrijf Persoonlijk Afscheid.
Tijdens de ziekte van mijn man had ik al kontakt opgenomen met Chantell. Na het eerste, oriënterende gesprek voelde ik mij op mijn gemak en wist zeker dat ik met haar uitvaartbedrijf, Persoonlijk Afscheid verder wilde gaan. Tijdens dit eerste gesprek had Chantell al een eerste kostenberaming klaar. Kon zij mij adviseren rond kist en kleding. Die moesten speciaal zijn in verband met natuurbegraafplaats.
Zij en haar bedrijf staan voor mij en mijn kinderen voor persoonlijk, invoelend en meelevend. Chantell is betrokken en zij voelde goed aan dat wij een informeel, maar wel een afscheid met aandacht en nabijheid wilden. Chantell heeft met alles geholpen waar wij een aanzet voorgaven, niets was haar teveel en ze nam alle tijd voor bijvoorbeeld het maken van de kaarten. Ook al gingen ze 3 keer terug voor aanpassingen geen probleem. De muziek en livestream verliepen vlekkeloos.
Bij de inplanning van het afscheid ging ze zorgvuldig te werk en nam op de dag van afscheid alle tijd, zodat niemand zich hoefde te haasten.
Mijn man is in het Elspeterbos begraven, een natuurbegraafplaats. Chantell kende die plaats niet. Zij is er vooraf heen gegaan om zich te oriënteren. Zo kon zij ons weer goed terzijde staan.
Het afscheid is perfect verlopen met een catering vooraf en een drankje toe. En rustig naar huis daarna.
Mijn kinderen en ik zijn zeer tevreden met dit mooie afscheid.

Mia Drenth

Wat een mooi, waardevol en persoonlijk afscheid heb je voor ons geregeld Pascalle! Vanaf de eerste kennismaking voelde het contact goed. En wat ontzettend fijn dat er ook zoveel aandacht voor onze kinderen was zodat ook zij op hun eigen manier afscheid hebben kunnen nemen van hun vader. Heel erg bedankt voor alle goede zorgen, oprechte aandacht en het prettige contact.

Nathalie Hos

1 3 4 5 6 7 10