Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Liefdevolle zorg

Blog: Liefdevolle zorg - Persoonlijk afscheid

Het is koud buiten, bij velen wordt de huiskamer sfeervol verlicht door kaarsen, plannen voor de feestdagen zijn gemaakt en de drukte in winkels neemt toe. Typisch december. Een maand waarin familie een hoofdrol speelt en er nieuwe herinneringen worden gemaakt. Van de kalkoen die zwartgeblakerd uit de oven kwam, de grappen van je gekke oom die op het randje zijn, of de kat die de kerstboom omsprong. Die verhalen zullen nog vaak verteld worden.

Ook hoor je vaak; ik denk niet dat hij/zij de kerst nog haalt. En dat maakt dat diezelfde feestdagen juist zwaar en confronterend zijn. De eerste keer kerst zonder je geliefde, niet meer samen met je lieve moeder cadeautjes kopen, in je eentje aanschuiven aan het diner bij de kinderen. Dat is niet niks en vergt veel van je. Het is fijn om dan te merken dat de mensen in je omgeving zich om je bekommeren, die warmte mogen ervaren verzacht de pijn.
Als je in de laatste fase van je leven bent beland en het is niet langer haalbaar de decembermaand thuis te zijn, dan is het zo belangrijk om ook die warmte te kunnen voelen. Als geen ander zijn ze daartoe in staat bij Hospice Dôme in Amersfoort. Een team van kundige zorgprofessionals en toegewijde vrijwilligers staan dag en nacht, en natuurlijk ook tijdens de feestdagen klaar voor de patiënten en hun dierbaren. Zij bieden de juiste zorg, een luisterend oor, een schouder om op te huilen, maar bovenal aandacht tot het allerlaatste moment.
Wat een kanjers!

Hopelijk kijken jullie terug op een fijne kerst en zijn er nieuwe herinneringen gemaakt om te koesteren. Wij wensen iedereen een prachtig en gezond 2024.