Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Koningsdag

Blog: Koningsdag - Persoonlijk afscheid

Koningsdag, 27 april 2019. De stad Amersfoort mag koning Willem-Alexander, koningin Maxima, hun drie dochters en familieleden ontvangen. Voor veel inwoners een eer.
Als de uitvaartonderneming, die iedere laatste zaterdag van de maand een column mag plaatsen in deze krant, editie Amersfoort, geven we juist deze dag een speciaal tintje aan onze column.
Natuurlijk ben je bijzonder, wanneer je geboren wordt met koninklijk bloed.
Aan de andere kant zijn zij net als wij allemaal, gewone mensen. Ook zij hebben te kampen gehad met gevoelens die omhoogkwamen tijdens een verlies.
Kijk maar naar het afscheid van prins Friso. Wij vonden het mooi, dat zij even als “gewone mensen”, in intieme kring mochten samenzijn. Voor ons gevoel kregen zij de ruimte het afscheid naar eigen inzicht vorm te geven. Hij is begraven bijna in de achtertuin van zijn moeder. Vormgegeven naar de tendens van deze tijd.
Wij kijken met dankbaarheid terug naar de “ruimte” die deze koninklijke familie heeft mogen ontvangen in de periode dat zij een groot verlies hebben gedragen.
Wij weten hoe bijzonder, sereen en mooi een afscheid kan zijn wanneer het zo intiem gehouden wordt. Dat er gezegd, gevierd en gehoord mag worden wat op dat moment belangrijk is.
Wij hopen dat zij ook vandaag de ruimte voor eigen invulling mogen ontvangen van de inwoners van Amersfoort. Dat zij, wanneer zij thuiskomen om daar verder te vieren zullen denken, “wij zijn niet geleefd door wat ze ons hebben opgelegd, wij hebben mogen deelnemen aan een stukje levensvreugde.” Dat deze feestelijke dag meerwaarde aan hun leven mag schenken waar zij met liefde op terugkijken.
Lieve koninklijke familie, namens ons, van harte proficiat en nog vele mooie momenten samen met elkaar.