Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

In voor- en tegenspoed

Blog: In voor- en tegenspoed - Persoonlijk afscheid

Al jaren bezochten zij wekelijks dezelfde kroeg. Zij dronk een wijntje met vriendinnen, hij een Karmelietje met zijn vrienden. Op papier pasten zij totaal niet bij elkaar. Zij hield van reizen, mooie spullen en gezelligheid. Hij hield van muziek, oldtimers en Puchjes. Toch sloeg de vonk over.
Zij bleken een perfecte match. Beide vijftigers met veel levenservaring. Zij genoten van hun relatie. Dit ultieme gevoel van geluk duurde slechts negen maanden, toen werd hij ziek.

Een zeldzame, levensbedreigende tumor bleek de reden te zijn. Bij de pakken neerzitten was er niet bij. Alle geboden behandelingen werden aangegrepen om het gevecht aan te gaan met deze ziekte. Dat deden ze samen.
De liefde en het respect voor elkaar groeiden. Zij voelden beide de drang om hun liefde te bezegelen. Vier jaar mochten zij man en vrouw zijn.

In totaal zijn zij acht jaar samen geweest. Waarvan zeven jaar in het teken stonden van ziekenhuisbezoeken en behandelingen, soms was er hoop maar vaker teleurstelling. Hoe zwaar deze periode ook was, zij hadden deze tijd samen niet willen missen. Echte liefde, in voor- en tegenspoed.
Afscheid nemen werd onvermijdelijk. Hoe moeilijk en verdrietig ook, zij gunde hem rust en verlossing van zijn pijn.

Wij werden gebeld, spraken met haar af en al snel werd duidelijk dat zij op zoek was naar een manier om afscheid te nemen zoals hij in het leven had gestaan.
Zo werd hij thuis opgebaard in zijn geliefde garage, naast zijn auto en omringd door zijn Puchjes. Alle mensen waar zij van hielden werden thuis uitgenodigd om samen te zijn en hem te herdenken.

Zijn band speelde muziek, mooie woorden werden gesproken en er werd geproost op zijn leven.?Op de dag van het definitieve afscheid heeft zij hem begeleid tijdens zijn laatste rit. In een Volkswagen T2, omringd door zijn vrienden op de Puchjes.