Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Geluk in kleine dingen

Column: Geluk in kleine dingen - Persoonlijk afscheid

In de consumptiemaatschappij waarin wij leven is werkelijk alles te koop. Of het nu gaat om de laaggeprijsde massaproducten in de bekende warenhuizen en webshops of dure gadgets die beloven het leven echt een stukje makkelijker te maken; het is allemaal voorhanden en sommigen onder ons vinden het maar al te mooi om ermee te pronken.
Inmiddels weten we ook dat we best wat zuiniger mogen omspringen met onze planeet.

Duurzaamheid wordt steeds hoger geprioriteerd en we proberen bewuster in het leven te staan.
Waar je je eigen geluk in vindt, is natuurlijk voor iedereen anders en persoonlijk. Als je diep nadenkt over wat je echt belangrijk vindt in het leven, poppen er waarschijnlijk eerder woorden op als; liefde, familie of vriendschap dan; iPad of drone.

Laatst vertelde een vriendin dat zij zo trots was op haar kinderen toen zij tijdens een fietstochtje van hun fiets sprongen om de zonsondergang goed te bekijken.
Haar kinderen hadden het vermogen om het geluk te vinden in kleine dingen.

Het leven raast voorbij. We zijn druk met werken, het gezin vraagt aandacht, we willen sporten of hebben andere hobby’s en dan moet er ook nog een sociaal leven worden onderhouden.

Hoe mooi is het dat wij van anderen kunnen leren dat je best eens op de rem mag trappen, na mag denken over wat je echt belangrijk vindt. Besteed daar zoveel mogelijk tijd aan, want hoeveel tijd je hebt; dat weet niemand.