Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Celebrate life

Blog: Celebrate Life - Persoonlijk afscheid

Hun leven bestond uit hard werken en genieten van wat het leven voor hen in petto had. Of het nu ging om een wijntje op een terras, uit eten, vakanties, een goed concert bijwonen of gewoon genieten van een feest. Niet wachten totdat ze met pensioen zouden gaan, maar leven in het hier en nu.
Ze hadden bedacht dat zij nog een paar jaar in Nederland zouden blijven wonen, voordat zij, met vervroegd pensioen, naar het zonnige Spanje zouden emigreren.
Om de laatste jaren dichterbij het werk te wonen werd besloten dat zij zouden verhuizen naar het midden van het land. Na tien maanden zoeken en vier maanden verbouwen, verhuisden zij dan eindelijk naar hun nieuwe droomhuis. Een nieuwe periode in hun leven leek aangebroken.
Ze waren goed en wel verhuisd, toen zij zich niet lekker voelde. Griep? Na een aantal dagen kreeg zij toch wat uitzonderlijke symptomen. Al vlug werd de diagnose kanker gesteld.
Wat een fantastische tijd moest worden in een nieuwe omgeving, werd een tijd waarin alles op zijn kop stond. Letterlijk en figuurlijk, de verhuisdozen waren nog lang niet allemaal uitgepakt.
Een krappe vijf weken na het stellen van de diagnose, overleed zij. Haar droomhuis, nooit volledig afgezien.
Drie jaar hiervoor, op de dag dat zij 25 jaar getrouwd waren, spraken zij ten opzichte van elkaar en in het bijzijn van hun familie en vrienden, opnieuw hun geloften uit op een prachtig landgoed. Hier had zij zo van genoten, haar afscheid zou in eenzelfde stijl moeten plaatsvinden.
Met al haar wensen in het achterhoofd heeft zij een afscheid gekregen dat precies bij haar paste. Zelfs de orchideeën, waar zij zo van hield, waren al aanwezig in de zaal toen we met haar man voor het eerst gingen kijken. Tijdens het afscheid werd zij herdacht met muziek uit de concerten waar zij zo dol op was. Zij liggend in een bordeauxrode kist en vervoerd in eenzelfde kleur rouwwagen, haar kleur. Nadat iedereen haar een laatste groet had gebracht, wilde zij dat haar leven gevierd zou worden door het heffen van een goed glas wijn. Dit was het enige wat hij nog voor haar kon doen, haar laatste wensen in vervulling laten gaan. Zoals zij altijd leefde en zei; “Celebrate life, met al je dierbaren!”