Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Ambachtelijke liefde

Blog: Ambachtelijke liefde - Persoonlijk afscheid

In ons vak ontmoet je veel mensen, ieder met een eigen verhaal. Het is bijzonder om al deze levensverhalen te mogen horen. Soms is het droevig, soms grappig en soms jaloersmakend, zo ook het verhaal over deze man en vrouw.
Ruim 60 jaar zijn zij getrouwd geweest. Een huwelijk met een stevige basis van loyaliteit, liefde en trouw. Zelfs de kleinkinderen vertelden dat de vonk tussen opa en oma overduidelijk was. En dan te bedenken dat dit koppel werkelijk alles deelde in het leven. Zij runden samen een schildersbedrijf.

Hij was een echte ondernemer en verdienstelijk schilder, zij was het gezicht in de winkel om de klanten te adviseren over een passend behang en daarnaast verzorgde zij de administratie. De perfecte taakverdeling en zo vormden zij niet alleen in het huwelijk, maar ook zakelijk een dreamteam. Ook de rol van ouders stond hun goed, drie kinderen werden er geboren in het gezin. Samen zagen zij hen opgroeien tot de mooie en sociale mensen die het nu zijn. Nadat het na jaren van hard werken tijd was om het rustiger aan te doen, werd het bedrijf verkocht. Stilzitten deden deze inmiddels opa en oma zeker niet. Oppassen op de kleinkinderen was altijd een feestje en daarnaast stond de deur voor iedereen open. Kwam je op de koffie, dan stonden er altijd koekjes en bonbons op tafel klaar.
Vier jaar geleden leerden wij deze familie voor het eerst kennen. Wij mochten hen begeleiden bij het afscheid van mevrouw. Er was verdriet, maar ook veel dankbaarheid voor wat zij had betekend. Geheel in stijl, met het haar netjes in model en gelakte nagels, kreeg zij een prachtig afscheid.

Kortgeleden overleed meneer, daar was hij aan toe. Op zijn kist stonden prachtige bloemen, geschikt in zijn eigen verfblikken. Er werd een samenzijn georganiseerd in het café tegenover het huis waar dit prachtige levensverhaal zich heeft afgespeeld.
Het laatste hoofdstuk van een boek
om trots op te zijn.