Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Recensies

In januari kennis mogen maken met Pascalle. Na het eerste kennismakingsgesprek was er direct een warme klik.
De begeleiding en gesprekken waren zeer persoonlijk en aandachtig. Alles was tot in de puntjes geregeld en Pascalle dacht volledig mee. Zij heeft ons ook zeker een hele andere kant laten zien van uitvaarten. Die hoeven niet grauw en grijs te zijn, maar kunnen volledig op maat liefdevol en persoonlijk zijn.
Pascalle, bedankt voor je fijne en professionele begeleiding.

Wopke & Esmee Hoekstra

Onze dochter Eva was pas 18 jaar toen ze voor de tweede keer werd getroffen door een zware depressie. Dit keer lukte het haar helaas niet om deze strijd te winnen en stapte zij zelf uit het leven. Op dat moment stortte onze wereld compleet in en waren wij volledig in shock.

Op aanraden van een buurvrouw namen wij contact op met Chantell. Het eerste telefoongesprek voelde al direct goed. Stapje voor stapje heeft ze ons in de allermoeilijkste periode van ons leven begeleid bij het maken van talloze keuzes, met een prachtig mooi afscheid als eindresultaat, waar alles tot in de puntjes werd verzorgd en uitgevoerd. Ze deed dit op een warme, empathische en persoonlijke manier. Ze betrok hierbij ook onze andere 2 kinderen en zelfs onze hond Gus, die ook een belangrijke rol speelde bij het afscheid. Het was fijn om met haar te praten en we kregen het gevoel dat ze Eva ook écht heeft gekend.

Eva’s kunst werd verwerkt in een prachtige rouwkaart die voorzien werd van een herinneringskaartje. Vrienden en familie hadden de tijd om hierop een bijzondere herinnering vast te leggen. Al deze herinneringen en lieve woorden helpen ons met ons rouwproces. Het afscheid in de Schaapskooi sloot hier naadloos op aan. Ook dat voelde meteen goed. Alle genodigden namen één bloem mee in het kleurenpalet van de uitnodiging en deze werden in kleine vaasjes op de kist gezet. Hierboven hing een bloemenwolk, wat een prachtig gezicht en zó Eva! Haar trouwe viervoeter Gus hield de wacht en liep los rond en was voor velen een troostende factor. Ook alle speeches, muziek en filmpjes verliepen vlekkeloos en maakte het afscheid heel emotioneel maar tegelijkertijd ook bijzonder en warm. Een erehaag volgde buiten, waar Eva in de rouw Mini naar haar laatste rustplaats werd gebracht. Wederom klonk ook daar haar muziek, wat een oog voor detail. De mogelijkheid om na het afscheid na te praten in de Vijverzaal voorzien van een hapje en een drankje voelde als een ontlading en was een prachtige afsluiting van een waardig en liefdevol afscheid.

Het heeft op ons en alle genodigden diepe indruk gemaakt. Chantell je bent gemaakt voor deze professie, nogmaals dank voor alles!

Familie Meuwissen

Op basis van de website van Persoonlijk Afscheid stelde ik aan de familie voor om de volgende dag contact te leggen. Mijn vader overleed die nacht. Daardoor werd de kennismaking meteen een eerste gesprek en er was gelukkig een klik. De warme aandacht, de betrokkenheid en de inspanningen van Chantell om in overleg met ons iets moois te maken van de uitvaart zullen we niet vergeten. De locatie in Baarn in het bos paste goed: mijn vader hield van buiten zijn in de natuur. Het klinkt misschien gek, maar zo werd het afscheid van mijn vader toch een klein feestje. Chantell en alle mensen voor en achter de schermen: enorm bedankt!

Kees Blokland

2 jaar geleden was ik bij de begrafenis van mijn buurman geroerd door de persoonlijke en niet zo beladen wijze, waarop Chantell deze uitvaart begeleidde.

Na het overlijden van mijn man en onze vader in december jl. hebben we contact gezocht met Persoonlijk Afscheid om voor ons de uitvaartplechtigheid te regelen.

Mijn dochters en ik hebben de begeleiding vanaf het eerste kennismakingsbezoek tot en met de crematie als een warme deken om ons heen ervaren. Groot invoelend vermogen gaven haar na ons eerste gesprek de handvaten om de uitvaartplechtigheid naar onze wensen en met mooie aanvullingen van haar kant gestalte te geven. Waar mogelijk nam ze ons het werk uit handen, zeer welkom in een roerige tijd.

De professionele en persoonlijke wijze voor het regelen van een warm en waardig afscheid zullen altijd op ons netvlies blijven staan en wij hebben dit ook veelvuldig teruggekregen van familie en vrienden. Dit is ons zeker tot steun bij onze rouwverwerking.

Ineke Ruardi

Wij zijn vol lof over de wijze waarop Chantell en Pascalle de voorbereiding en de uitvaart onder toch wel moeilijke omstandigheden (Corona) hebben verzorgd. Chantell voor de voorbereidingen en de nazorg en Pascalle voor de uitvaartbegeleiding. Wij hebben beiden ervaren als open en meelevende personen, zeer empathisch, ze luisterden vol aandacht naar onze wensen en vervulden die. Echt ‘maatwerk’. Tot, tijdens en na de crematie leefden ze intens mee. Met hun persoonlijke, liefdevolle begeleiding wisten zij een familiaire sfeer te creëren. Door dit alles onderscheidt Persoonlijk Afscheid zich duidelijk van de in de regel formele, kille begrafenissen.

Wim Eek

Zonder Persoonlijk Afscheid te kennen hebben wij Chantell gevraagd om ons te begeleiden bij het plotseling afscheid nemen van onze moeder. Chantell heeft ons niet alleen geholpen bij het bedenken en realiseren van een waardevol afscheid, maar heeft ons met liefde begeleid in de hectiek waarin je terecht komt. Oprecht betrokken, open, persoonlijk en met passie. Daarvoor zijn wij erg dankbaar en daarom zou ik Persoonlijk Afscheid een ieder aanraden!

Sandra van Ruitenbeek

Na ruim een halve eeuw samen heb ik afscheid moeten nemen van mijn lieve man. We zagen het aankomen, we wisten dat het ging gebeuren. Mijn man en ik zochten iemand die met ons meedacht, die ons begeleidde, niet een soort van afstandelijke, onpersoonlijke afhandeling van deze laatste immens belangrijke gebeurtenis in een mensenleven.
Vanaf ons eerste contact met Persoonlijk Afscheid en onze eerste ontmoeting met Chantell voelde ik dat het goed zat, dat we op één of andere manier precies bij de persoon terecht waren gekomen die nodig was.

De pijn, het verdriet en de ineens lege stoel hebben al mijn aandacht opgevraagd. Onmogelijk nog helder te denken, te kunnen plannen en organiseren. Gelukkig waren Chantell en haar collega’s daar om die taak op te nemen. En dat deden ze niet zomaar.

De manier waarop Chantell met mijn man, met mij en onze kinderen dit voor ons moeilijke moment heeft verzacht, heeft een diepe indruk op ons allen gemaakt. Haar oprechte aandacht en zorg tot in de kleinste details geven aan dat zij dit met haar hart doet, dat het écht is. Alles is perfect verlopen, van ons dagelijks contact in de aanloop naar het afscheid, de keuze van de perfecte locatie, de plechtigheid zelf, de nazorg.

Een betere begeleiding in deze moeilijke fase van mijn leven had ik mij niet kunnen voorstellen.

Dank je wel lieve Chantell!

Wil van Jonbergen

Zo puur en persoonlijk, zo warm en begripvol en bescheiden. Dat zijn de woorden die voor ons Chantell en Pascalle omschrijven. Het afscheid van onze beide ouders, 12 dagen na elkaar, was een achtbaan van emoties.
Werkelijk op élk moment konden we Een Persoonlijk Afscheid bellen, er werd goed en respectvol met ons meegedacht en beide keren bleef het afscheid in alle aspecten “van ons”.
Dank jullie wel. Heel erg dank jullie wel, lieve beiden.

Monique en Marijke van Beek

At the beginning of june 2020, my dear wife of 33 years passed quite unexpectantly from cancer. This was a terrible shock as she had only been diagnosed 3 weeks earlier.
At a time of total shock and deep sadness the business of burial and all associated issues became very much an urgent matter.

The wonderful ladies from Persoonlijk Afscheid, were contacted to help at this deeply emotional time.
I can only say that every matter and wish I and my closest friends had were met and surpassed by this organization
From securing a burial site next to my wife’s family to a beautiful afscheid house and wonderful afscheid ceremony.
This all done in 5 days, to the highest standard, with real compassion, and during the covid restrictions making it so difficult to secure suitable locations.
I know my wife would be so proud of the outcome as is everyone one who attended her farewell day.
I fully and completely recommend Chantell and Pascalle, of Persoonlijk Afscheid to provide a highly professional and very personal service at a very difficult time personally.
Thank you ladies for your respect, compassion and excellent service from myself and my wonderful lady.

Robert Furner

Via mijn werk had ik al eens kennis gemaakt met Persoonlijk Afscheid en jullie manier van handelen en betrokkenheid sprak mij aan. Na een heel intensieve tijd van ziek zijn en afscheid nemen is mijn vader eind augustus overleden.
Vanaf het eerste contact voelde het vertrouwd. Gedurende de week was Chantell er voor ons. Niemand uitgezonderd en ook de kleinkinderen werden bij dit intense verdriet begeleid, aan elk detail heb je gedacht. Rust, humor, aandacht en er gewoon zijn in een tijd dat je wereld op zijn kop staat. Wat een rust straal je uit, je nam alle tijd voor ons en geen vraag was te gek. Kwamen we er zelf niet uit, dan kwam jij met mooie ideeën. Je nam ons gedurende de week mee naar de dag van het definitieve afscheid, we mochten alles uit handen geven, je was er voor ons. Wat was dat fijn. Het afscheid van mijn/onze lieve vader was zoals we gehoopt hadden dat het zou zijn.
Dank je wel Chantell, ik ben je heel erg dankbaar.

Lieve groet, Esther Bergmans

Lieve Pascalle,

Wat een enorme steun hebben wij aan jou gehad na het overlijden van mijn moeder. Ik heb je gelijk gebeld en al was het midden in de nacht, je stond gelijk klaar.

Afspraak gemaakt voor de volgende dag en al bij binnenkomst het juiste fijne gevoel van warmte en medeleven. En zoals de naam al zegt ‘’Persoonlijk Afscheid’’ zo hebben wij dat ook zeer zeker ervaren.

Stap voor stap heb je alles met ons doorgenomen. Kwam met ideeën die bij ons pasten. Als er vragen waren dacht je mee in de oplossing. Je hebt voor ons op momenten het verdriet kunnen verzachten. Dat hebben wij als zeer prettig ervaren.

Je hebt aandachtig geluisterd naar wat wij te vertellen hadden en hebt daarvan iets moois weergegeven tijdens de uitvaart precies zoals wij het voelden en in ons gezin ervaren hebben. Zoals je dat hebt verwoord verdient bewondering.

Mede door jouw empathie, warmte en aandacht heeft mijn moeder een mooi en waardig afscheid gekregen. Ik wil je daarvoor nogmaals hartelijk danken.

Ruud Tissen

De naam dekt de lading uitstekend; Persoonlijk Afscheid. Dat is precies hoe wij het ervaren hebben; als een zeer persoonlijke begeleiding door Chantell. Door haar uitstekende advies en kundige begeleiding hebben we het afscheid van onze moeder op een hele eigen, intieme en persoonlijke manier vorm kunnen geven. Nogmaals dank Chantell je hebt ons geweldig bijgestaan!

Bas van den Broecke