Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Recensies

Zo puur en persoonlijk, zo warm en begripvol en bescheiden. Dat zijn de woorden die voor ons Chantell en Pascalle omschrijven. Het afscheid van onze beide ouders, 12 dagen na elkaar, was een achtbaan van emoties.
Werkelijk op élk moment konden we Een Persoonlijk Afscheid bellen, er werd goed en respectvol met ons meegedacht en beide keren bleef het afscheid in alle aspecten “van ons”.
Dank jullie wel. Heel erg dank jullie wel, lieve beiden.

Monique en Marijke van Beek

At the beginning of june 2020, my dear wife of 33 years passed quite unexpectantly from cancer. This was a terrible shock as she had only been diagnosed 3 weeks earlier.
At a time of total shock and deep sadness the business of burial and all associated issues became very much an urgent matter.

The wonderful ladies from Persoonlijk Afscheid, were contacted to help at this deeply emotional time.
I can only say that every matter and wish I and my closest friends had were met and surpassed by this organization
From securing a burial site next to my wife’s family to a beautiful afscheid house and wonderful afscheid ceremony.
This all done in 5 days, to the highest standard, with real compassion, and during the covid restrictions making it so difficult to secure suitable locations.
I know my wife would be so proud of the outcome as is everyone one who attended her farewell day.
I fully and completely recommend Chantell and Pascalle, of Persoonlijk Afscheid to provide a highly professional and very personal service at a very difficult time personally.
Thank you ladies for your respect, compassion and excellent service from myself and my wonderful lady.

Robert Furner

Via mijn werk had ik al eens kennis gemaakt met Persoonlijk Afscheid en jullie manier van handelen en betrokkenheid sprak mij aan. Na een heel intensieve tijd van ziek zijn en afscheid nemen is mijn vader eind augustus overleden.
Vanaf het eerste contact voelde het vertrouwd. Gedurende de week was Chantell er voor ons. Niemand uitgezonderd en ook de kleinkinderen werden bij dit intense verdriet begeleid, aan elk detail heb je gedacht. Rust, humor, aandacht en er gewoon zijn in een tijd dat je wereld op zijn kop staat. Wat een rust straal je uit, je nam alle tijd voor ons en geen vraag was te gek. Kwamen we er zelf niet uit, dan kwam jij met mooie ideeën. Je nam ons gedurende de week mee naar de dag van het definitieve afscheid, we mochten alles uit handen geven, je was er voor ons. Wat was dat fijn. Het afscheid van mijn/onze lieve vader was zoals we gehoopt hadden dat het zou zijn.
Dank je wel Chantell, ik ben je heel erg dankbaar.

Lieve groet, Esther Bergmans

Lieve Pascalle,

Wat een enorme steun hebben wij aan jou gehad na het overlijden van mijn moeder. Ik heb je gelijk gebeld en al was het midden in de nacht, je stond gelijk klaar.

Afspraak gemaakt voor de volgende dag en al bij binnenkomst het juiste fijne gevoel van warmte en medeleven. En zoals de naam al zegt ‘’Persoonlijk Afscheid’’ zo hebben wij dat ook zeer zeker ervaren.

Stap voor stap heb je alles met ons doorgenomen. Kwam met ideeën die bij ons pasten. Als er vragen waren dacht je mee in de oplossing. Je hebt voor ons op momenten het verdriet kunnen verzachten. Dat hebben wij als zeer prettig ervaren.

Je hebt aandachtig geluisterd naar wat wij te vertellen hadden en hebt daarvan iets moois weergegeven tijdens de uitvaart precies zoals wij het voelden en in ons gezin ervaren hebben. Zoals je dat hebt verwoord verdient bewondering.

Mede door jouw empathie, warmte en aandacht heeft mijn moeder een mooi en waardig afscheid gekregen. Ik wil je daarvoor nogmaals hartelijk danken.

Ruud Tissen

De naam dekt de lading uitstekend; Persoonlijk Afscheid. Dat is precies hoe wij het ervaren hebben; als een zeer persoonlijke begeleiding door Chantell. Door haar uitstekende advies en kundige begeleiding hebben we het afscheid van onze moeder op een hele eigen, intieme en persoonlijke manier vorm kunnen geven. Nogmaals dank Chantell je hebt ons geweldig bijgestaan!

Bas van den Broecke

Wanneer ga je op zoek naar een uitvaartinstantie, wanneer neem je contact met ze op, ben ik wel voldoende verzekerd, hoe gaat het allemaal in zijn werk. Deze vragen gonzen allemaal in je hoofd als je partner veel te jong in de laatste fase komt.
Dan via een blog in het AD is mijn interesse meteen gewekt en pak ik al mijn moed bij elkaar om voordat Jan is overleden “Een persoonlijk afscheid” te bellen (het voelde raar dit te doen). Ik krijg direct Chantell aan de telefoon. Vol begrip staat ze mij te woord, ze snapt mij, ze voelt mij aan en neemt mijn spanning weg. Met een voorlopige offerte die binnen een dag als vertrouwelijk wordt afgegeven weet ik hoe het financiële plaatje eruit ziet en een voorlopige locatie hebben wij al besproken. Ik kan loslaten want als het moment daar is dan zijn ze er voor mij. Het was fijn om nog voordat Jan overleed al app contact met haar te hebben om mijn verdriet en gevoelens te delen.
Dan is het moment daar en neemt Chantell ons onder haar hoede. Ze is onze steunpilaar in deze zware tijd. Aan alles wordt gedacht en er is voor alle gezinsleden de ruimte gevoelens te uiten, vragen te stellen en ideeën neer te leggen. Haar idee de Schaapskooi op Drakenburg in Baarn met crematorium Laren te kiezen als locatie past precies bij Jan. Het ademt en omarmt het leven net zoals Jan altijd heeft gedaan. Een prachtige kaart wordt bij mijn werk gedrukt. Ze rijdt er zelfs voor naar Apeldoorn. De muziek met diapresentatie wordt heel professioneel in elkaar gedraaid. Wij hoeven alleen maar alle dia’s uit te zoeken de rest wordt ontzorgd. Het resultaat is prachtig 57 jaar komt voorbij. Voor de bloemen adviseert zij Wolter Strijker. Wat een kunstenaar op het vlak van rouwboeketten. Hij maakt een rouwstuk waarvan een deel ons drieën symboliseert en met Jan op de kist als enige mee het crematorium in mag. Ook maakt hij er 3 elementen in die wij uit het rouwstuk mee naar huis kunnen nemen en voor altijd kunnen bewaren. Waar Jan ook gaat wij zullen altijd bij hem zijn. Het regende die dag pijpenstelen, maar de uitvaart, het lopen naar het crematorium met de kist en de livestream waren ‘perfect’. Een Persoonlijk afscheid doet niet alleen de verzorging van de uitvaart, ook de mentale ondersteuning, de focus op het gezin houden en hoe je na die tijd langzaam weer het e.e.a. moet oppakken. Ze zijn van alle markten thuis een totaalpakket. Chantell werkt vanuit haar hart, met passie, oprecht- en eerlijkheid. Dat is wat je in deze moeilijke periode zo hard nodig hebt.
Dank je wel voor alles en ook namens Jan.

Judy Pander - Fauth

Via via ben ik geattendeerd op het bedrijf Persoonlijk Afscheid.
Tijdens de ziekte van mijn man had ik al kontakt opgenomen met Chantell. Na het eerste, oriënterende gesprek voelde ik mij op mijn gemak en wist zeker dat ik met haar uitvaartbedrijf, Persoonlijk Afscheid verder wilde gaan. Tijdens dit eerste gesprek had Chantell al een eerste kostenberaming klaar. Kon zij mij adviseren rond kist en kleding. Die moesten speciaal zijn in verband met natuurbegraafplaats.
Zij en haar bedrijf staan voor mij en mijn kinderen voor persoonlijk, invoelend en meelevend. Chantell is betrokken en zij voelde goed aan dat wij een informeel, maar wel een afscheid met aandacht en nabijheid wilden. Chantell heeft met alles geholpen waar wij een aanzet voorgaven, niets was haar teveel en ze nam alle tijd voor bijvoorbeeld het maken van de kaarten. Ook al gingen ze 3 keer terug voor aanpassingen geen probleem. De muziek en livestream verliepen vlekkeloos.
Bij de inplanning van het afscheid ging ze zorgvuldig te werk en nam op de dag van afscheid alle tijd, zodat niemand zich hoefde te haasten.
Mijn man is in het Elspeterbos begraven, een natuurbegraafplaats. Chantell kende die plaats niet. Zij is er vooraf heen gegaan om zich te oriënteren. Zo kon zij ons weer goed terzijde staan.
Het afscheid is perfect verlopen met een catering vooraf en een drankje toe. En rustig naar huis daarna.
Mijn kinderen en ik zijn zeer tevreden met dit mooie afscheid.

Mia Drenth

Wat een mooi, waardevol en persoonlijk afscheid heb je voor ons geregeld Pascalle! Vanaf de eerste kennismaking voelde het contact goed. En wat ontzettend fijn dat er ook zoveel aandacht voor onze kinderen was zodat ook zij op hun eigen manier afscheid hebben kunnen nemen van hun vader. Heel erg bedankt voor alle goede zorgen, oprechte aandacht en het prettige contact.

Nathalie Hos

Tijdens zijn revalidatie heeft mijn man/ vader corona opgelopen. Deze strijd kon hij niet meer winnen en wij hebben hem moeten laten gaan. Afscheid nemen van hem, een coronapatiënt in coronatijd, was anders dan normaal. Samen met Pascalle hebben we gezocht naar mogelijkheden en hebben wij op een hele fijne, warme en liefdevolle manier afscheid van hem kunnen nemen. Wij zijn heel dankbaar dat ze zo fijn met ons meedacht en dat ze open stond voor onze wensen.

Ontzettend bedankt

Familie Hänggi

Na het overlijden van mijn moeder bleek dat er niets goed geregeld was. Ik heb Chantell gevraagd om een afscheid in de stijl van wie mijn moeder was, te organiseren. Dit moest op extreem korte termijn gebeuren én in deze tijd van corona crisis. Chantell heeft mijn verzoek zeer doortastend opgepakt. Ondanks de tijdsdruk was haar aanpak warm en professioneel. Hierdoor kon ik mij op mijn eigen innerlijke rouwproces richten. Het is zó kostbaar gebleken om de laatste dingen hier op aarde, voor en met mijn moeder te kunnen doen, wetende dat zij er blij van zou zijn geworden. Ik kan met recht zeggen dat dit Persoonlijke Afscheid, zonder de begeleiding van Chantell niet gelukt was!

Pon Klompenhouwer

Na het overlijden van mijn ouder belde ik met Persoonlijk Afscheid. Ik kreeg Pascalle aan de lijn en binnen een uur stond ze binnen in mijn ouderlijk huis. Vanaf moment 1 was er warmte, begrip voor de situatie, wist ze zaken aan te voelen en persoonlijk te regelen. Er komt voor nabestaanden veel op hen af en daar weet ze goed in te prioriteren. Als dochter van een overleden vader was ik volledig onvoorbereid op de periode na het overlijden, een betrokken iemand zoals Pascalle die figuurlijk en letterlijk naast je staat is dan zeer belangrijk. De korte mail-/bel- en WhatsApplijntjes waren in die periode erg fijn en waardevol! Ik kende Pascalle niet maar vanaf het eerste moment heeft ze mij en mijn gezin aan de hand meegenomen als een vriendin en alles verteld en uitgelegd; alles kon en mocht op elk moment en niets moest. Ook na de uitvaart was ze nog bereikbaar steun. Letterlijk een persoonlijk afscheid.

Renate van Nuland

Lieve Chantell,

Zit in het bos in Maarn met een glas rode wijn en zinder na van het afscheid van mn vader. Wat is dit een volwaardig, integer en liefdevol afscheid geweest. Had niet beter gekund en Wim had het niet anders kunnen wensen. Ben je zo dankbaar hoe jij dit hele proces in de hand hebt genomen. Volledig vanuit je hart, alles overziend en je vaardigheid in zo’n korte tijd in te tunen op de geest van mn vader, Giesje Maike en mijzelf. Je voelt en begrijpt het volledig tot in de kern, je weet alles te verbinden. Ook de gehele familie, vrienden zijn vol geweest van dit afscheid. Je bent wat mij betreft een engel. Ook jou zal ik niet vergeten, je heb een plekje in mijn hart veroverd.

Onno Fenstra