Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Recensies

100% aanrader. Hele lieve mensen die alles tot in de puntjes verzorgen. Met liefde en aandacht maar ook weer niet TE zwaar. En ook het contact met de kleinere kinderen deden ze super. We hadden geen betere kunnen wensen. Nogmaals dank Pascalle en Chantell!

Familie Gilles

In november 2020 zijn wij in contact gekomen met Chantell van Persoonlijk Afscheid om ons voor te bereiden op een mooi afscheid voor onze lieve moeder. Want dat komt toch altijd onverwachts.

Chantell heeft met ons alle mogelijkheden besproken, waarbij wij als locatie Landgoed Drakenburg in Baarn hebben uitgekozen. Het Boshuisje waar onze moeder opgebaard was, de Schaapskooi waar speeches, muziek en foto’s getoond werden en de Vijverzaal, waar wij na afloop op het terras samen hebben kunnen napraten in de zon. Toen wij de Schaapskooi verlieten werden de klokken geluid. Er was een erehaag gevormd, waar wij doorheen liepen, om onze moeder naar het crematorium te begeleiden.

Onze moeder is op 4 juli 2021 overleden. Wij hebben contact gezocht met Persoonlijk Afscheid om het afscheid te regelen. Wij weten nu dat wij de juiste keuze hebben gemaakt. Chantell heeft ons de vrijheid gegeven om zelf de juiste en goed voelende besluiten te nemen.

Zij was ook steeds op de achtergrond aanwezig, wat ons een goed gevoel gaf. Als het even niet ging, was zij er om ons te begeleiden met warmte, genegenheid en het juiste advies. We mochten haar ten alle tijden bellen. Niets was haar teveel. Vanaf het eerste moment was er een klik, die alleen maar heel bijzonder te noemen is. Alsof wij elkaar al jaren kenden.

Wat is het een mooi afscheid geweest. Precies zoals wij het wilden voor onze moeder. Alles was perfect geregeld.

Dank je wel Chantell, dat je ons hebt meegenomen en begeleid op deze, voor ons, bijzondere en laatste dag met onze moeder van 94. Je hebt in ons hart een plekje veroverd!

Liefs, Sonja, Milleke & Mirjam

Naar aanleiding van het overlijden van onze moeder hebben wij Persoonlijk Afscheid gevraagd om ons hierin te begeleiden. Het contact met Pascalle was vanaf het begin prettig. Ze zorgde er goed voor dat wij het helemaal ons ding konden maken en nam alle tijd voor ons.

Familie Kuijer

Twee weken geleden hebben we afscheid genomen van Ate. Wat een verdrietige maar ook mooie dag was het. We hadden al weken tevoren veel doorgesproken met Chantell. Dat was fijn, met haar hulp kreeg alles vorm. We kregen alle ruimte omdat we veel zelf wilden doen. Chantell is een warme en lieve vrouw, waarbij we ons snel op ons gemak voelden en ook voor de kleinkinderen had ze alle aandacht. De dag van het afscheid was zoals wij en Ate het graag wilden met net iets extra s door Persoonlijk Afscheid. Dank je wel Chantell. Warme groet van Pieneke, kinderen en kleinkinderen

Pieneke Bos

Ik heb de samenwerking met het team van Persoonlijk afscheid als zeer prettig en warm ervaren.
Zoveel dingen die onder druk van tijd geregeld moesten worden. Extra verzoeken op het laatste moment en de gedetailleerde zorg hiervoor. Het was tot in de puntjes verzorgd. Niets was een probleem. Mijn familie en ik zijn Pascalle, Chantell en Birke hier zeer dankbaar voor.

Sebastiaan de Jong

In verband met trieste omstandigheden in Januari 2021 terecht gekomen bij Pascalle van Persoonlijk Afscheid. Dit was voor ons een bijzondere ervaring! Wat een lieve, begripvolle en daadkrachtige vrouw. Alles tot in de puntjes geregeld! Eind April kregen wij opnieuw te maken met een overlijden en voor ons was het direct duidelijk wie we moesten vragen om ons bij te staan, Pascalle van Persoonlijk Afscheid. Wat wij als zeer prettig ervaren hebben is dat wij ons verhaal deden en Pascalle direct met een plan kwam, heel bijzonder!

Herman & Francien van Baggem-Wenno

Toen wij na het overlijden van onze moeder in contact kwamen met Persoonlijk Afscheid om over de begrafenis te spreken, voelden wij meteen dat we de beste keuze hadden gemaakt. In het eerste gesprek met Pascalle vloeiden empathie en daadkracht naadloos in elkaar over. De volgende dag maakte ik als contactpersoon namens mijn broers en zussen kennis met Chantell. Wat een bijzondere persoonlijkheid! Zij verenigt charme, empathie, representativiteit, organisatievermogen, doortastendheid en initiatief in één persoon. Meerdere keren per dag onderhielden wij contact om te zorgen dat de uitvaart van onze moeder een onvergetelijke gebeurtenis zou gaan worden. De stijlvolle suggesties om in de geest van onze moeder met ons mee te denken, de open en transparante wijze van communiceren, het daadwerkelijk ervaren dat we volledig ontzorgd werden: we voelden dat, onder de vleugels van Chantell, onze moeder het allerbeste zou krijgen wat je als nabestaanden maar kunt wensen. Onze dank is onbeschrijflijk groot. Dankjewel Chantell.

Namens mijn broers en zussen, Jos Pommer

We kwamen in contact met Persoonlijk Afscheid op aanraden van het Hospice Amersfoort. Al bij de kennismaking met Chantell was er een mooie klik. We hebben in onderling overleg onze wensen helder gekregen. Zij droeg prachtige ideeën aan voor de vormgeving en de locatie. Het heeft geleid tot een uitvaart van onze broer en zwager waar we buitengewoon tevreden mee zijn. “Persoonlijk Afscheid” is een aanrader.

Marianne en Paul

En dan is daar de dag…we moeten het afscheid gaan regelen van onze lieve moeder en vrouw. Een vrouw die nog midden in het leven stond en nog lang niet klaar was om ons te verlaten. Het moest dus een afscheid worden anders dan anders ook al hadden we te maken met de regels van Corona. Pascalle van Persoonlijk Afscheid vonden wij hier de aangewezen persoon voor. De liefde en aandacht die ze ons gaf in deze ongelooflijk moeilijke tijd maar zeker ook het meedenken en ons vaak al 2 stappen voor zijn in onze gedachten gaf ons zo’n rustig gevoel dat zelfs deze week van heel veel verdriet ook een mooie week is geweest met veel mooie herinneringen. De dag van afscheid was er één met een gouden randje zoals onze moeder en vrouw meer dan verdienden. Mede dankzij Pascalle hebben we dit mogelijk kunnen maken. Lieve Pascalle dankjewel en je hebt voor altijd een speciaal plekje in ons hartje.

Familie Bijl

In januari kennis mogen maken met Pascalle. Na het eerste kennismakingsgesprek was er direct een warme klik.
De begeleiding en gesprekken waren zeer persoonlijk en aandachtig. Alles was tot in de puntjes geregeld en Pascalle dacht volledig mee. Zij heeft ons ook zeker een hele andere kant laten zien van uitvaarten. Die hoeven niet grauw en grijs te zijn, maar kunnen volledig op maat liefdevol en persoonlijk zijn.
Pascalle, bedankt voor je fijne en professionele begeleiding.

Wopke & Esmee Hoekstra

Onze dochter Eva was pas 18 jaar toen ze voor de tweede keer werd getroffen door een zware depressie. Dit keer lukte het haar helaas niet om deze strijd te winnen en stapte zij zelf uit het leven. Op dat moment stortte onze wereld compleet in en waren wij volledig in shock.

Op aanraden van een buurvrouw namen wij contact op met Chantell. Het eerste telefoongesprek voelde al direct goed. Stapje voor stapje heeft ze ons in de allermoeilijkste periode van ons leven begeleid bij het maken van talloze keuzes, met een prachtig mooi afscheid als eindresultaat, waar alles tot in de puntjes werd verzorgd en uitgevoerd. Ze deed dit op een warme, empathische en persoonlijke manier. Ze betrok hierbij ook onze andere 2 kinderen en zelfs onze hond Gus, die ook een belangrijke rol speelde bij het afscheid. Het was fijn om met haar te praten en we kregen het gevoel dat ze Eva ook écht heeft gekend.

Eva’s kunst werd verwerkt in een prachtige rouwkaart die voorzien werd van een herinneringskaartje. Vrienden en familie hadden de tijd om hierop een bijzondere herinnering vast te leggen. Al deze herinneringen en lieve woorden helpen ons met ons rouwproces. Het afscheid in de Schaapskooi sloot hier naadloos op aan. Ook dat voelde meteen goed. Alle genodigden namen één bloem mee in het kleurenpalet van de uitnodiging en deze werden in kleine vaasjes op de kist gezet. Hierboven hing een bloemenwolk, wat een prachtig gezicht en zó Eva! Haar trouwe viervoeter Gus hield de wacht en liep los rond en was voor velen een troostende factor. Ook alle speeches, muziek en filmpjes verliepen vlekkeloos en maakte het afscheid heel emotioneel maar tegelijkertijd ook bijzonder en warm. Een erehaag volgde buiten, waar Eva in de rouw Mini naar haar laatste rustplaats werd gebracht. Wederom klonk ook daar haar muziek, wat een oog voor detail. De mogelijkheid om na het afscheid na te praten in de Vijverzaal voorzien van een hapje en een drankje voelde als een ontlading en was een prachtige afsluiting van een waardig en liefdevol afscheid.

Het heeft op ons en alle genodigden diepe indruk gemaakt. Chantell je bent gemaakt voor deze professie, nogmaals dank voor alles!

Familie Meuwissen

Op basis van de website van Persoonlijk Afscheid stelde ik aan de familie voor om de volgende dag contact te leggen. Mijn vader overleed die nacht. Daardoor werd de kennismaking meteen een eerste gesprek en er was gelukkig een klik. De warme aandacht, de betrokkenheid en de inspanningen van Chantell om in overleg met ons iets moois te maken van de uitvaart zullen we niet vergeten. De locatie in Baarn in het bos paste goed: mijn vader hield van buiten zijn in de natuur. Het klinkt misschien gek, maar zo werd het afscheid van mijn vader toch een klein feestje. Chantell en alle mensen voor en achter de schermen: enorm bedankt!

Kees Blokland