Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Recensies

Wanneer ga je op zoek naar een uitvaartinstantie, wanneer neem je contact met ze op, ben ik wel voldoende verzekerd, hoe gaat het allemaal in zijn werk. Deze vragen gonzen allemaal in je hoofd als je partner veel te jong in de laatste fase komt.
Dan via een blog in het AD is mijn interesse meteen gewekt en pak ik al mijn moed bij elkaar om voordat Jan is overleden “Een persoonlijk afscheid” te bellen (het voelde raar dit te doen). Ik krijg direct Chantell aan de telefoon. Vol begrip staat ze mij te woord, ze snapt mij, ze voelt mij aan en neemt mijn spanning weg. Met een voorlopige offerte die binnen een dag als vertrouwelijk wordt afgegeven weet ik hoe het financiële plaatje eruit ziet en een voorlopige locatie hebben wij al besproken. Ik kan loslaten want als het moment daar is dan zijn ze er voor mij. Het was fijn om nog voordat Jan overleed al app contact met haar te hebben om mijn verdriet en gevoelens te delen.
Dan is het moment daar en neemt Chantell ons onder haar hoede. Ze is onze steunpilaar in deze zware tijd. Aan alles wordt gedacht en er is voor alle gezinsleden de ruimte gevoelens te uiten, vragen te stellen en ideeën neer te leggen. Haar idee de Schaapskooi op Drakenburg in Baarn met crematorium Laren te kiezen als locatie past precies bij Jan. Het ademt en omarmt het leven net zoals Jan altijd heeft gedaan. Een prachtige kaart wordt bij mijn werk gedrukt. Ze rijdt er zelfs voor naar Apeldoorn. De muziek met diapresentatie wordt heel professioneel in elkaar gedraaid. Wij hoeven alleen maar alle dia’s uit te zoeken de rest wordt ontzorgd. Het resultaat is prachtig 57 jaar komt voorbij. Voor de bloemen adviseert zij Wolter Strijker. Wat een kunstenaar op het vlak van rouwboeketten. Hij maakt een rouwstuk waarvan een deel ons drieën symboliseert en met Jan op de kist als enige mee het crematorium in mag. Ook maakt hij er 3 elementen in die wij uit het rouwstuk mee naar huis kunnen nemen en voor altijd kunnen bewaren. Waar Jan ook gaat wij zullen altijd bij hem zijn. Het regende die dag pijpenstelen, maar de uitvaart, het lopen naar het crematorium met de kist en de livestream waren ‘perfect’. Een Persoonlijk afscheid doet niet alleen de verzorging van de uitvaart, ook de mentale ondersteuning, de focus op het gezin houden en hoe je na die tijd langzaam weer het e.e.a. moet oppakken. Ze zijn van alle markten thuis een totaalpakket. Chantell werkt vanuit haar hart, met passie, oprecht- en eerlijkheid. Dat is wat je in deze moeilijke periode zo hard nodig hebt.
Dank je wel voor alles en ook namens Jan.

Judy Pander - Fauth

Via via ben ik geattendeerd op het bedrijf Persoonlijk Afscheid.
Tijdens de ziekte van mijn man had ik al kontakt opgenomen met Chantell. Na het eerste, oriënterende gesprek voelde ik mij op mijn gemak en wist zeker dat ik met haar uitvaartbedrijf, Persoonlijk Afscheid verder wilde gaan. Tijdens dit eerste gesprek had Chantell al een eerste kostenberaming klaar. Kon zij mij adviseren rond kist en kleding. Die moesten speciaal zijn in verband met natuurbegraafplaats.
Zij en haar bedrijf staan voor mij en mijn kinderen voor persoonlijk, invoelend en meelevend. Chantell is betrokken en zij voelde goed aan dat wij een informeel, maar wel een afscheid met aandacht en nabijheid wilden. Chantell heeft met alles geholpen waar wij een aanzet voorgaven, niets was haar teveel en ze nam alle tijd voor bijvoorbeeld het maken van de kaarten. Ook al gingen ze 3 keer terug voor aanpassingen geen probleem. De muziek en livestream verliepen vlekkeloos.
Bij de inplanning van het afscheid ging ze zorgvuldig te werk en nam op de dag van afscheid alle tijd, zodat niemand zich hoefde te haasten.
Mijn man is in het Elspeterbos begraven, een natuurbegraafplaats. Chantell kende die plaats niet. Zij is er vooraf heen gegaan om zich te oriënteren. Zo kon zij ons weer goed terzijde staan.
Het afscheid is perfect verlopen met een catering vooraf en een drankje toe. En rustig naar huis daarna.
Mijn kinderen en ik zijn zeer tevreden met dit mooie afscheid.

Mia Drenth

Wat een mooi, waardevol en persoonlijk afscheid heb je voor ons geregeld Pascalle! Vanaf de eerste kennismaking voelde het contact goed. En wat ontzettend fijn dat er ook zoveel aandacht voor onze kinderen was zodat ook zij op hun eigen manier afscheid hebben kunnen nemen van hun vader. Heel erg bedankt voor alle goede zorgen, oprechte aandacht en het prettige contact.

Nathalie Hos

Tijdens zijn revalidatie heeft mijn man/ vader corona opgelopen. Deze strijd kon hij niet meer winnen en wij hebben hem moeten laten gaan. Afscheid nemen van hem, een coronapatiënt in coronatijd, was anders dan normaal. Samen met Pascalle hebben we gezocht naar mogelijkheden en hebben wij op een hele fijne, warme en liefdevolle manier afscheid van hem kunnen nemen. Wij zijn heel dankbaar dat ze zo fijn met ons meedacht en dat ze open stond voor onze wensen.

Ontzettend bedankt

Familie Hänggi

Na het overlijden van mijn moeder bleek dat er niets goed geregeld was. Ik heb Chantell gevraagd om een afscheid in de stijl van wie mijn moeder was, te organiseren. Dit moest op extreem korte termijn gebeuren én in deze tijd van corona crisis. Chantell heeft mijn verzoek zeer doortastend opgepakt. Ondanks de tijdsdruk was haar aanpak warm en professioneel. Hierdoor kon ik mij op mijn eigen innerlijke rouwproces richten. Het is zó kostbaar gebleken om de laatste dingen hier op aarde, voor en met mijn moeder te kunnen doen, wetende dat zij er blij van zou zijn geworden. Ik kan met recht zeggen dat dit Persoonlijke Afscheid, zonder de begeleiding van Chantell niet gelukt was!

Pon Klompenhouwer

Na het overlijden van mijn ouder belde ik met Persoonlijk Afscheid. Ik kreeg Pascalle aan de lijn en binnen een uur stond ze binnen in mijn ouderlijk huis. Vanaf moment 1 was er warmte, begrip voor de situatie, wist ze zaken aan te voelen en persoonlijk te regelen. Er komt voor nabestaanden veel op hen af en daar weet ze goed in te prioriteren. Als dochter van een overleden vader was ik volledig onvoorbereid op de periode na het overlijden, een betrokken iemand zoals Pascalle die figuurlijk en letterlijk naast je staat is dan zeer belangrijk. De korte mail-/bel- en WhatsApplijntjes waren in die periode erg fijn en waardevol! Ik kende Pascalle niet maar vanaf het eerste moment heeft ze mij en mijn gezin aan de hand meegenomen als een vriendin en alles verteld en uitgelegd; alles kon en mocht op elk moment en niets moest. Ook na de uitvaart was ze nog bereikbaar steun. Letterlijk een persoonlijk afscheid.

Renate van Nuland

Lieve Chantell,

Zit in het bos in Maarn met een glas rode wijn en zinder na van het afscheid van mn vader. Wat is dit een volwaardig, integer en liefdevol afscheid geweest. Had niet beter gekund en Wim had het niet anders kunnen wensen. Ben je zo dankbaar hoe jij dit hele proces in de hand hebt genomen. Volledig vanuit je hart, alles overziend en je vaardigheid in zo’n korte tijd in te tunen op de geest van mn vader, Giesje Maike en mijzelf. Je voelt en begrijpt het volledig tot in de kern, je weet alles te verbinden. Ook de gehele familie, vrienden zijn vol geweest van dit afscheid. Je bent wat mij betreft een engel. Ook jou zal ik niet vergeten, je heb een plekje in mijn hart veroverd.

Onno Fenstra

Lieve Pascalle,

Wat hebben wij persoonlijk afscheid kunnen nemen van Ben, wat was het Boshuisje een cadeautje, wat was de ruimte voor eigen invulling verademend, wat waren jouw aanvullingen waardevol en verrijkend, wat was het heerlijk dat jij ons zoveel uit handen nam. Dank je wel voor alles, het was heel goed en jij was heel goed. Dank je wel!

Coby

Onlangs hebben we afscheid genomen van onze lieve Corrien. Door Persoonlijk Afscheid is alles verzorgd, vanaf de datum van overlijden tot en met de nazorg gesprekken die we hebben gevoerd. We zijn heel blij met de begeleiding die we hebben gekregen en de geweldige wijze waarop alles is verzorgd. Beter hadden we niet kunnen wensen. Fantastisch en een aanbeveling om in deze moeilijke tijd deze dames in te schakelen.

Cees

Vanaf het moment van overlijden van mijn man kwamen wij als gezin in een lawine van emoties terecht. Door de kennismaking met Chantell van Persoonlijk Afscheid en de structuur die zij meteen aanbracht viel er een last van mijn schouders. Stap voor stap begeleidde ze ons op deze belangrijke en emotionele weg naar het definitieve afscheid. Ze verdiepte zich in het leven van mijn man en vader van ons gezin aan de hand van onze herinneringen. Met respect, warmte en aandacht! We hadden ons geen betere begeleiding kunnen wensen!

Marijke

Ongeveer een jaar geleden noteerde Teja jouw naam en telefoonnummer, voor het geval dat haar vader zou overlijden. Met zijn hoge leeftijd en lichamelijke en geestelijke gesteldheid hielden we daar al langere tijd rekening mee. We beseften echter ook, dat de dood nog steeds plotseling kan komen, en dat niet alle gezinsleden daar goed op waren voorbereid. Het was jarenlang een grote zorg van Teja dat de uitvaart goed zou verlopen en recht zou doen aan haar vader. En dat de grote Limburgse en Brabantse familie met een goed gevoel afscheid zou kunnen nemen van hun ‘ome’ Piet. Hij was immers de laatste in een reeks van elf broers en zusters.
Enkele jaren daarvoor had Teja al een uitgebreid verhaal over het leven van haar vader geschreven. Toen ze nadacht over wat ze zou zeggen bij het afscheid, viel haar deze tekst weer te binnen. Het bleek een mooi en evenwichtig beeld te geven van haar vader, vooral omdat in het verhaal ook zijn vele familieleden figureerden. Het besef deel uit te maken van een grote familie, was altijd heel belangrijk geweest, ook al leefde Teja’s vader vooral zijn eigen leven.
En toen overleed Piet toch nog onverwacht als gevolg van een longontsteking, vier weken nadat hij zijn heup had gebroken en was opgenomen in een verzorgingstehuis. Teja belde jou, Chantell, en gelukkig had je tijd voor ons. Wat Teja wilde was duidelijk en werd door jou als uitgangspunt genomen, wat daarvoor geregeld moest worden konden we met een gerust hart aan jou overlaten. Maar je was niet alleen zorgvuldig en snel, je nam ook de tijd om te luisteren naar wie de overledene was, waar hij vandaan kwam en hoe zijn en ons leven vervlochten waren geraakt en wat dat voor een dochter betekent. Zelden hebben we bij een voor ons tot dan toe onbekend iemand zoveel inlevingsvermogen en begrip ondervonden.
Je biedt met je collega’s niet alleen ‘een persoonlijk afscheid’ aan maar vooral ook heel veel persoonlijke inzet. Dat gold zowel voor het opbaren in het verzorgingstehuis, de binnenkomst in de aula als de laatste tocht naar de crematoriumruimte. En passant moest je nog allerlei onverwachte zaken regelen waarvan we niets gemerkt hebben, maar waar we naderhand wel heel blij mee waren. Wij konden ons bezighouden met het afscheid en met elkaar en hoefden ons nergens meer zorgen om te maken.
Chantell, het komt zelden voor iemand slechts een korte tijd mee te maken en dan zo vertrouwelijk te worden als met jou. Het is natuurlijk jullie werk, wat jullie met liefde en aandacht doen, maar ook veel meer dan dat. Je was voor ons een fijne reisgenoot op de laatste tocht van Piet en zijn familie. Nu gaan we ieder weer onze eigen weg maar jij en je medewerkers blijven in onze herinnering als bijzondere mensen op een bijzonder moment in ons leven.

Johan & Teja

Pascalle en Chantell zijn twee uiterst bekwame vrouwen maar meer nog dan dat, warme meelevende bijzondere mensen die het afscheid van mijn man niet draaglijker maakten maar wel verlichting gaven. Professioneel als begrafenisondernemers EN betrokken als mens.
In aanloop naar de crematie, tijdens de bijeenkomst en erna hebben ze blijk gegeven van een zeer grote mee-leven. Je zou het bijna vriendschap kunnen noemen in een tijd die zo heftig is. Groot respect, grote dankbaarheid en een aanbeveling voor iedereen die een geliefde verliest.

Lily van den Broeke