Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Recensies

Op de avond dat mijn man Michel overleed belde ik met Persoonlijk Afscheid. Het eerste contact met Chantell voelde gelijk goed. De volgende ochtend was ze bij ons en maakte kennis met mijn gezin. Er was direct een klik. Chantell begeleidde ons vanaf die dag met veel zorg en warmte naar het afscheid. Al die tijd was ze er voor ons waar nodig. Ze bracht ons naar een prachtige en inspirerende plek. De dag van het afscheid was om nooit meer te vergeten. De ambiance, de omgeving, maar vooral de steun en hulp van Chantell hebben ons er doorheen gesleept. Hierdoor hebben wij Michel het afscheid kunnen geven wat hij zo verdiend had.

Hartelijke groet, Lorette

In juni dit jaar overleed onze vader plotseling. Ingeborg kwam die regenachtige avond om onze moeder, mijn zus en mij in dit proces te begeleiden. De eerste ontmoeting was bijzonder en er was gelijk een klik. Ingeborg was erg betrokken en zij heeft ons met veel warmte de begeleiding gegeven die wij nodig hadden. Tijdens de week hebben we veel persoonlijke verhalen gedeeld en hierdoor kreeg Ingeborg een goed beeld van onze vader en konden wij hem het afscheid geven dat bij hem, maar ook vooral bij ons paste. Door het ontzorgen in de praktische zaken, konden wij in deze week het verdriet al de ruimte geven. Het was voor ons een week met een lach en een traan.

Nicole Groot Roessink - Wesseloo

Wat een prettige en persoonlijke benadering en begeleiding. Terugkijkend hadden wij niets anders willen doen in de laatste week dat mijn vader na zijn overlijden bij ons thuis was en bij zijn afscheidsbijeenkomst. We kijken met veel tevredenheid en trots terug op zijn afscheid. En dat komt zeker ook omdat Pascalle van Persoonlijk Afscheid daarin rustig en respectvol de mogelijkheden schetste en haar ervaringen met ons deelde. Ze hield ons zo af en toe een liefdevolle spiegel voor, waarmee ze rust bracht in deze intensieve dagen en erover waakte dat het ook met ieder van ons goed ging. Ook de liefdevolle manier waarop Jeanette mijn vader in de dagen na zijn overlijden verzorgde en haar luisterend oor, hebben ons zeer goed gedaan.

Familie Hoitink

De naam dekt de lading uitstekend; Persoonlijk Afscheid.
Dat is precies hoe wij het ervaren hebben; als een zeer persoonlijke begeleiding door Chantell en Pascalle.
Wij als familie waren zeer tevreden over de persoonlijke begeleiding van Chantell en Pascalle bij de uitvaart van onze vader.
Erg professioneel, warm, prettig en vooral oog voor detail.
Onze vader zou trots zijn geweest op de prachtige locatie en waardevolle afscheid.

 

Familie Slemmer

Begin augustus 2020 gaf Pa aan dat het goed was geweest, Pa was erg ziek en hij vond echt dat het tijd was om te gaan. Hij wilde vooral herinnerd worden om wie hij was. Hij nam van iedereen persoonlijk afscheid thuis in zijn woning. Het was Pa die zo krachtig was om iedereen – zo goed als het kon – met een goed gevoel zijn kamer te verlaten.

Dit is ook het moment geweest dat we contact hebben opgenomen met Pascalle. De volgende dag kwam ze kennismaken met ons en met mijn vader. We hoorden gelach uit de kamer boven komen. Kortom Pascalle had kennisgemaakt met mijn vader en zij met hem!
Hij gaf aan 2 wensen te hebben waar Pascalle voor moest zorgen! De eerste wens was; zorg ervoor dat niemand een stropdas bij me om doet! En de tweede wens; zorg ervoor dat iedereen na het afscheid met een glimlach naar huis toe gaat. Waarop Pascalle antwoordde het eerste beloof ik je en het 2de kan ik je niet garanderen ?.

Het was zo mooi “het afscheid” van pa met hem te kunnen bespreken juist nu hij er nog was. Pascalle luisterde naar de wensen van mijn vader en dat wat pa, bij ma en ons liet, bespraken we met Pascalle.
Pa hield van de natuur en vissen en zo ontstond zijn rouwkaart, een foto van zijn visplek met een verlaten stoel, met een hengel en hoedje! Achterop een foto en Pa zijn eigen woorden. Zo mooi, zo persoonlijk!
Pascalle nam ons elke keer een stapje verder mee richting het afscheid. En zo kreeg het afscheid van Pa steeds meer vorm.

De dag van het afscheid……zijn laatste rit langs Coelhorst, het bloemstuk bestaande uit zijn hengel, planten en bloemen uit de natuur, de aandacht voor de kleinkinderen, de unieke plek waar we afscheid namen, het woordje dat Pascalle deed tijdens het afscheid en al het andere maakte het ontzettend persoonlijk!

Ik ben super dankbaar voor de laatste maanden, de tijd die we nog hebben gekregen met pa. Wij allemaal hebben dit ondanks het verdriet en ook als heel bijzonder ervaren. Zo’n afscheid gun je iedereen! Wat ik persoonlijk heel fijn vond is dat Pascalle heel subtiel sprak over licht en energie! En dat vond ik heel prettig. We hopen allemaal dat er meer tussen hemel en aarde is toch?!

Pascalle ook namens mijn moeder en zussen dank je wel voor alle goede zorgen!

Familie Herder

Vanaf de kennismaking met Chantell Orriens rouwbegeleider van ” Persoonlijk afscheid “, voelde direct goed. De warme betrokkenheid en die van haar collega’s was voor ons helend.
Zij reikte ons ideeën aan die heel bijzonder waren. Hierdoor hebben wij met haar een liefdevol en mooi afscheid, tot in de kleinste details, van mijn man kunnen organiseren. Onze kleindochters van 7 en 9 jaar werden positief, bij de voor hen passende momenten, betrokken. Hierdoor nam zij de spanning weg bij hen, en verliep alles op een natuurlijke wijze.  Er was voortdurend liefdevolle zorg om ons als gezin en familie. Zij bleef steeds bereikbaar met zo’n warme betrokkenheid en met een zeer professionele attitude, dat het ons ruimte gaf om te kunnen rouwen.
Zonder enige druk, in alle openheid zijn ons mooie details aangereikt. Dit is bijzonder waardevol voor mij en mijn gezin geweest. Gedurende de week voorafgaand aan de crematie van mijn man, was zij dagelijks aanwezig om de puntjes op de i te zetten en ons veel werk uit handen te nemen.
Chantell of een collega was altijd bereikbaar.
Daarbij was de administratieve afhandeling ook een verlichting voor ons. De rekening van alle betrokken organisaties gingen rechtstreeks naar Chantell. Wij kregen nadien een goed gedetailleerde rekening gepresenteerd.
Ondanks het verdriet was het voor ons een verlichting dat er zulke waardevolle mensen als Chantell en haar collega’s zijn.
Met vriendelijke groet,

Lucie Wildervanck

Na het plotselinge en onverwachte overlijden van mijn man was de shock natuurlijk enorm.
De rust, zorgvuldigheid en persoonlijke benadering van Pascalle hebben mij en onze kinderen enorm gesteund.
Alles verliep vlot en exact zoals wij het in gedachten hadden.
In deze zware en verdrietige tijd was Pascalle ons anker en rots in de branding.

Diana Rademaker - Rietveld

Na het overlijden van mijn 97 jarige moeder heeft Pascalle de regie genomen voor een waardig afscheid. We voelden ons zeer ontzorgd en gehoord door jullie persoonlijke benadering.
Bedankt Pascalle en Jeanette.

Frits Muns

Na het zeer plotseling overlijden van mijn man, onze (schoon)vader en opa, hebben wij midden in de nacht tijdens het naar huis rijden vanuit het ziekenhuis, gebeld met Persoonlijk Afscheid.
Chantell was de volgende morgen al bij ons. We hebben met alle kinderen en kleinkinderen samen, onder de geweldige en liefdevolle begeleiding van Chantell, een heel bijzondere week beleefd. Het voelde meteen aan alsof Chantell een van de gezinsleden was. Ze was rustig en kalm. Zo loodste ze ons door deze zware en verdrietige tijd. Mede daardoor hebben we op een heel mooie en waardige manier afscheid kunnen nemen van Cor. Ook Janette, heel veel dank voor de ondersteuning tijdens het afscheid.
Lieve Chantell en Janette, onze hartelijke dank hiervoor!

Jopie Groenendijk, kinderen en kleinkinderen

Wij als familie waren zeer tevreden over de persoonlijke begeleiding van Chantell bij de uitvaart van onze vader.
Erg professioneel, warm, prettig en vooral oog voor detail.
Onze vader zou trots zijn geweest op de prachtige locatie en waardevolle afscheid.

Monique Heijmeskamp

Prima begeleiding bij het afscheid van onze moeder door Chantell. Ze voelt goed aan waar de familie behoefte aan heeft, is gedreven, enthousiast en slagvaardig.

Jan van Bekkum

‘FANTASTISCH!’ zou mijn moeder zelf gezegd hebben over hoe we haar afscheid hebben kunnen vormgeven door de uitermate Persoonlijke, Prettige en Professionele begeleiding van Chantell en haar collega’s Janette en Pascale. Prima geregeld en met een voelbare Passie. Grote klasse!

Chantell blijkt direct al bij de kennismaking authentiek, warm en betrokken te zijn en je krijgt onmiskenbaar het gevoel dat ze met terugwerkende kracht al jaren ‘vriendin van het huis’ is. Je hebt zelf de regie waarbij Chantell zorgt dat er lekker doorgepakt kan worden. Ze doet dat met een natuurlijke overgave en welhaast unieke charme met zeer veel empathie.

Voor je het weet ligt je geliefde er stijlvol bij en is er al een voorlopig draaiboek. Dat wordt al snel het ‘definitieve draaiboek’. Ik had meerdere malen per dag even contact met Chantell, zeer prettig en ongedwongen. Ze weet nauwlettend wanneer ze jou en je familieleden even ruimte moet geven om na te denken over alle opties dan wel wanneer er even doorgedrukt moet worden i.v.m. deadlines!

Zowel als bij de voorbereiding als tijdens het afscheid op de dag zelf houdt zij permanent het volledige overzicht. Helder, perfect en rustgevend. Doordat we het afscheid zo op onze eigen wijze vorm konden geven was het daadwerkelijk echt ‘Persoonlijk’ zoals mijn moeder dat zelf ook wilde en zelf georganiseerd zou hebben. En daardoor uitermate authentiek. Tsja, dat is wel precies wat je wilt toch…..

Van ons dus een tien voor het vijf sterren team van ”Persoonlijk Afscheid”. Plus de persoonlijke griffel voor Chantell. Klasse, ècht een 100% aanbeveling!

Dank jullie wel!

Freek Blekxtoon