Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Recensies

Vanaf het eerste contact tot in de laatste details in de afronding hebben we een zeer persoonlijke begeleiding gekregen van Pascalle Brundel. Heel fijn dat we het afscheid van onze vader met zoveel zorg, op maat en met oog voor detail en kwaliteit hebben kunnen vormgeven. We kijken met recht terug op een Persoonlijk Afscheid.

Marjonne van den Hout

Een dierbare verliezen waar je zoveel van houdt is heel erg moeilijk, maar als je dan aan de hand wordt genomen door iemand waar je direct al alle vertrouwen in hebt, dan is dat heel bijzonder. Dit hebben wij met Chantell ervaren. Direct na het overlijden van mijn vader was er al een enorme klik. De warmte en betrokkenheid en het werken vanuit je hart was zo voelbaar. Er komt zoveel op je af in de dagen na het overlijden, maar Chantell nam ons mee aan de hand en zij heeft er voor gezorgd dat mijn vader een enorm mooi en persoonlijk afscheid heeft gekregen. Door goed te luisteren, te observeren en te voelen wat er speelt en wat mooi bij mijn vader zou passen. Het zit hem echt in de kleine details die in de verwerking zo belangrijk kunnen zijn. De lieve troostende woorden naar mijn moeder, het begeleiden en betrekken van de vier kleinkinderen in het verdriet om hun opa, het regelen en organiseren van een mooi samenzijn in zijn geliefde tuin en dan in de weken erna zomaar weer eens even binnen wandelen bij mijn moeder en een luisterend oor zijn…
We kijken met heel veel dankbaarheid terug op jouw begeleiding Chantell en zoals we de laatste keer in de tuin van mijn moeder hebben besproken: “Het verdriet en gemis is groot maar jullie hebben het echt zachter gemaakt” Onze dank is enorm groot!

Lieve groet, familie Ros

Doordat onze kinderen van 19 en 23 ´als vanzelf´ aan tafel schoven tijdens ons eerste gesprek met Chantell wisten we meteen dat we samen met haar de periode tot en met de ceremonie van het plotseling overlijden van onze oudste zoon in Amerika wilde doormaken. Ze voegde naadloos in met taal, wijze van aanwezig zijn, omgang met ons en onze volwassen kinderen, zo ook Pascalle. Alle regelzaken gingen aan ons voorbij. Het maken van de rouwkaart, de invulling van de ceremonie, het ging als vanzelf en is ook door haar inbreng een prachtig moment geworden waar we in het Nu veel houvast aan hebben. Ook het schakelen tussen 2 culturen, de wensen van ons en het aandacht geven aan de jonge amerikaanse vrouw van Robbert verliep vloeiend waardoor we een prachtige mix in engelstalig – nederlandse ceremonie hebben kunnen maken, waarin ieders houvast naar de toekomst in verwerkt was. we kijken met veel liefde terug op deze eerste moeilijke periode.

Margot, Wim, Anne en Bas van Breemen

Wij hebben een heel mooi afscheid kunnen nemen van onze vader. Hoe moeilijk en verdrietig het ook is in zo n periode, ik voelde mij gesteund door Chantell, Pascalle en de andere verzorgers.

Familie Clazing

Na het overlijden van onze moeder hadden wij Persoonlijk afscheid gevraagd ons te begeleiden. Al direct werden wij vriendelijk te woord gestaan. Het overlijden kwam onverwachts wat betekende dat er ook geen voorbereidingen waren voor de uitvaart. Chantell bracht daar rust in. Stap voor stap hebben wij onze moeder een mooi afscheid kunnen geven. Het is zo fijn om daar goed in begeleid te worden en wij waren dan ook zeer tevreden. Alles werd zo zorgvuldig geregeld dat wij weinig zorgen hadden. Van een drukke condoleance aan huis tot de uitvaart, alles liep goed. Wij kunnen goed terugkijken met een grote dank aan Persoonlijk afscheid. Wat doen jullie dit met veel liefde en aandacht.

Jolanda, Jan en Ingrid van den Hengel

Dankzij de deskundige zorg en de persoonlijke aandacht en adviezen van Chantell Orriens en Pascalle Brundel van Persoonlijk Afscheid, is de dag van de uitvaart/begrafenis en het samenzijn na het overlijden van onze moeder, bijzonder geworden.

Het begon al met de opmerking: 24/7 staan wij voor jullie klaar.

En dat was ook zo.

Als je met een uitvaart en alles wat met overlijden van een moeder op je afkomt voor ‘t eerst te maken krijgt, zijn er zoveel vragen!

Maar Chantell en Pascalle lostte ze op. Rustig en eigenlijk zonder dat mijn zusje en ik er veel voor moesten doen. Dat wil zeggen dat er rust was. Zo namen zij ons bij de hand en leidden ons stapje voor stapje door de week, waardoor er ruimte was voor verdriet en emoties. Ondanks wat er allemaal op je afkomt en wat in een week geregeld moet worden.

Fijn vonden wij het dat wij onze eigen rouw- en bedankkaart konden ontwerpen en blij waren wij met de adviezen betreffende tekst, als wij even vastliepen.

Fijn dat wij buiten de box konden denken en juist niet de gebruikelijke gebaande paden hoefden te volgen. Daardoor konden wij datgene doen wat onze moeder eigenlijk ECHT gewild had.

Lief vonden wij het dat er individueel aandacht was voor de kleinkinderen en voor de kleine details als gekleurde kaarsen, voor elk (klein)kind 1. Mooi dat iemand ziet en door heeft dat een plexiglas onderstel onder een kist voor ons zoveel mooier was dan een gerokte tafel.

Al die kleine details, of het nu tekst is, een bloemkleur, het overbrengen van de vele schilderijen van onze moeder naar het restaurant van samenzijn, een gastenboekje met mooie omslag in plaats van het standaardschrift, of de kleurkeuze van de rouwauto, maakten deze dag compleet.

Jolanda en Brigitta van der Velden

Een lieve kraamhulp, een tot in de puntjes georganiseerde ceremoniemeester en goede vriendin in een persoon. Dat is hoe we Pascalle het beste kunnen omschrijven. Tuurlijk is ze geen kraamhulp, maar net als bij een kraamhulp zorgde ze voor de dingen waar je zelf als kersverse weduwe niet aan denkt. Zo fijn dat het direct zo vertrouwd voelde ook bij onze kinderen en je alles aan Pascalle over kon laten (en dat terwijl ik best een control-freak ben normaal gesproken). Zowel in de aanloop naar, tijdens en na het afscheid heb ik bijzonder veel warmte gevoeld van Pascalle en ook van Chantell. Ook de begeleiding van Pascalle van onze jonge kinderen en de contacten die zij onderhield met de school zijn van onschatbare waarde geweest.

Wendy Hulshof

Chantell en Pascalle van “Persoonlijk Afscheid” zijn twee zeer bevlogen dames die van het laatste afscheid ook een zeer persoonlijk afscheid weten te maken. Op de website staat vermeld: “Wij werken vanuit ons hart”. Beide dames maken dit volledig waar. Het was ontzettend fijn om na het overlijden van onze man en vader zoveel persoonlijke aandacht en betrokkenheid te mogen voelen. Na de uitvaart zijn er meerdere gasten naar ons toegekomen die aangaven dat beide dames heel stijlvol en sfeervol de dienst hadden begeleid. Een groot compliment voor beide dames! Bij een volgende uitvaart (die hopelijk nog lang op zich laat wachten) weten wij jullie te vinden.

Lieve groet, Alexandra Kolkman

Betty had zelf de keuze laten vallen op Persoonlijk Afscheid, de uitvaartverzorging door Pascalle en Chantell. Augustus 2017 hadden we het eerste gesprek met Pascalle en Betty voelde dat het klikte. We waren zo geschrokken van de uitzaaiingen in haar lijf en in haar hoofd dat we ons wilde voorbereiden op het einde. Dat einde kwam toen niet maar wel 8 maanden later. Betty heeft de laatste maand al haar wensen kunnen voorleggen en Pascalle heeft dat allemaal voor elkaar gekregen. Opbaring bij ons thuis, een mooi vormgegeven kaart, een graf in de bossen, een bijeenkomst met muziek, toespraken en foto’s die een beeld gaven van haar leven en een feest in dezelfde locatie waar ze ook haar vijftigste verjaardag had gevierd. Het geeft nog steeds een warm gevoel bij mij als ik terugdenk aan de bijeenkomsten van mij, mijn twee kinderen en Pascalle en dat we het samen goed hebben gedaan.

Familie van den Broeck

Lieve Chantell en Pascalle,

Wanneer je naar, alle waarschijnlijkheid, niet meer zo lang te leven hebt zoals mijn goede vriend, dan wil je graag de uitvaart van te voren zelf goed geregeld hebben. Zo kwamen we in contact met Chantell. Een gesprek waarbij het direct klikte.
In alle rust en alle tijd die ze voor ons had werden veel zaken besproken en niet alleen over de uitvaart en de zakelijke aspecten maar ook filosoferen over het leven na de dood zoals hij graag deed.
Dan ontmoet ik Chantell weer i.v.m. het overlijden van mijn buurvrouw waarbij ik zeer betrokken was. Een bijzondere prettige ervaring zeker ook voor mijn buurman.
Geruime tijd later ging het toch opeens slechter met mijn goede vriend en één telefoontje was genoeg om Chantell en Pascalle (nu voor zichzelf begonnen) uit te nodigen voor een vervolggesprek. Zijn wens om in een lijkwade gewikkeld te worden was bekend, Chantell had voorbeelden bij zich. Vragen en onzekerheden over dingen uit het verleden speelden nog een belangrijke rol bij hem waarover hij zich veel zorgen maakte. Hij kon gerustgesteld worden, wat letterlijk rust gaf. De euthanasie waar uiteindelijk een sterke wens naar uitging liet op zich wachten, maar eindelijk was het zover voor hem. Hij verlangde ernaar om dit leven, wat door zijn lichamelijke beperkingen geen leven meer voor hem was, achter zich te laten en op reis te gaan. De verzorging na zijn overlijden, de aanwezigheid van Chantell, de ideeën over bloemen rondom zijn lichaam, alles wat geregeld moest worden, werd geregeld, het is zo goed geweest.
De uitvaart, en na afloop de bijeenkomst om het glas te heffen op zijn goede reis, het verliep helemaal zoals hij graag gewild had.
Laatst zag ik een rouwadvertentie in de krant die me raakte. Toen viel me het postbusnummer op, en ik was blij voor de familie. “O wat fijn, ze worden begeleid door Pascalle en Chantell”. Als het zo ervaren wordt zoals ik de begeleiding ervaren heb dan doe je het, lijkt mij, goed. Dank jullie wel voor alles!

Lucie Brouwer - de Weerd

Lieve Chantell en Pascalle,

Na dat onze man, vader en opa een fietsongeluk had gehad en aan de verwondingen zou sterven, hebben we contact met jullie gezocht.
De klik tussen chantell en ons was er meteen en dus voelde het goed om met jullie verder te gaan.
We wilde een warm en liefdevol afscheid en daarin hebben jullie ons enorm geholpen met ideen. Maar ook alle andere zaken rondom het overlijden hebben jullie fantastisch gedaan.
We kunnen, mede dankzij jullie, terug kijken op een mooi afscheid. Waarbij Arie had gezegd “ het was een mooi feestje”.
Het warm en liefdevol is geheel op jullie van toepassing meiden, dat is misschien ook wel jullie kracht om dit mooie werk te doen.
De persoonlijke aandacht achteraf zoals een berichtje naar Lia toen ze jarig was en een lief kaartje op de geboortedag van onze man en vader is zo bijzonder en waardevol. Toen jullie aan ons vroegen of ons verhaal in jullie maandelijkse colum van het A.D mocht, zeiden we ja. Dit bijzondere verhaal mag nooit vergeten worden en wat is het mooi verwoord en geschreven.
Bedankt voor alles wat jullie voor ons betekend hebben in de voor ons zo belangrijke en emotionele tijd.
Deze herinnering zullen wij nooit vergeten.

Familie Bouwman

Lieve dames,

Als onze moeder nog had geleefd dan had ze na afloop van de uitvaart gezegd: “Eindelijk eens een mooi en warm afscheid.” En dat was het. Dankzij jullie flexibiliteit, expertise en warme betrokkenheid, konden wij alles rondom dienst en crematie vormgeven zoals zij het zou hebben gewenst. Iedere afwijking van de ‘standaard’ werd door jullie – soepel en elegant – opgelost. Of het nu om onze aparte bloemenceremonie  ging, het op het laatste moment inlassen van muziekstukken of het wachten totdat we iedereen persoonlijk hadden begroet (of ons sigaretje hadden gerookt), jullie maakten dat deze dag om haar en ons ging. Ook tijdens de ‘familie- en vriendenreünie’ na afloop, wisten jullie – stilletjes en op de achtergrond – alles geruisloos te begeleiden. Het voelde eigenlijk alsof we onze beste vriendinnen bij ons hadden die dag. Dank daarvoor!

Mieke & Joyce Hamilton