Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Recensies

Wat een warme en fijne begeleiding van de dames van Persoonlijk Afscheid! In ellendige tijden hebben zij ervoor gezorgd dat de uitvaart van onze dierbare heel mooi is verlopen. Er werd goed gekeken en geluisterd naar onze wensen en wat voelden zij ons goed aan. Meer dan tevreden over hun diensten. Nogmaals veel dank!

Familie Tolboom

Onze moeder is 13 dagen nà haar 95e verjaardag overleden.
Wij zijn als familie heel blij dat we “ Persoonlijk Afscheid” hebben gekozen.
Het fijne was, dat we al onze wensen konden verwezenlijken en daar werd ook bij meegedacht.

Met tranen en verdriet door het verlies van moeder, maar ook tranen van vreugde door het geven van veel warmte en liefde van jullie kant.

Gemeende dank hiervoor.

Liefs van Richard, Yvonne en Annelies en verder familie

Mijn dierbare Adriaan had al enkele jaren dementie maar toen hij in april een ernstige longontsteking kreeg, schrok ik erg van de gedachte dat we misschien wel snel afscheid van hem moesten nemen. Ik moest nu zaken gaan regelen die we samen al eens besproken hadden, dacht ik. Maar hoe zou ik dat aanpakken? Met welke uitvaartverzorger zou ik gaan praten? Ik nam me voor te gaan “shoppen” op het internet.

De eerste die ik belde was Chantell van Persoonlijk Afscheid en ik heb haar gevraagd of ik vrijblijvend een gesprek mocht hebben. Ik hoefde niet verder te shoppen. Dat eerste gesprek gaf direct zo’n goed gevoel. Ik voelde me meteen op mijn gemak, ondanks mijn bezorgdheid om Adriaan.

Adriaan knapte toch weer op, maar 5 maanden later moest ik Chantell toch laten weten dat Adriaan overleden was. Alsof er inmiddels geen 5 maanden verstreken waren, was er direct weer dat persoonlijke, warme contact. Adriaan kwam naar huis en Chantell en Pascalle kwamen elke dag even langs. Soms zelf samen. Ze leken alle tijd te hebben. Alsof zij er in die dagen alleen maar voor ons waren. Ze dachten mee, stelden mij gerust, kwamen met verrassende voorstellen. Ze voelden zo goed aan hoe ze mij in die dagen alle zorg uit handen konden nemen. Op de dag van het afscheid werden we begeleid door Pascalle. Chantell had het weekend vrij. Toch kreeg ik die ochtend een berichtje van haar waarin ze liet weten dat ze in gedachten bij ons was. Dát is dus ook Persoonlijk Afscheid!
Het afscheid moeten nemen van Adriaan was afschuwelijk maar de dag verliep heel goed. Alles klopte, een sfeervolle locatie, het prachtige bloemstuk van de bloemist, de mooie woorden die gesproken werden, bijna al onze dierbaren die aanwezig waren, maar vooral de perfecte organisatie door Chantell en Pascalle, hun professionaliteit, de timing, hun betrokkenheid, de warmte die zij uitstraalden, hebben deze dag tot een onvergetelijke gemaakt.

Janet Kassing

Persoonlijk en zeer adequaat geholpen tijdens het gehele proces, van begin tot eind, met dagelijks contact.
Er werd goed meegedacht tot in de details en ook de nazorg hebben we als zeer prettig ervaren.
Al met al een zeer mooi afscheid georganiseerd waar we een erg fijn gevoel aan over hebben gehouden.

Familie Koppel

Zomaar geheel onverwachts, komt mijn liefste, Hans, in het ziekenhuis op de intensive care afdeling terecht. Het gaat snel slechter met hem en de artsen laten mij weten dat het waarschijnlijk niet goed af gaat lopen. Hans moet aan de beademing. Wat gebeurd er, waar ben je in belandt en wat komt er allemaal voor ellende op je af. Hans overlijdt 2 ½ week later. Soms moeten mensen keuzes maken in het leven. Mijn beste keuze ooit was Hans.

Ik kende jullie niet maar koos ervoor contact met Persoonlijk Afscheid te zoeken. Dat was echt de op één na beste keuze. Al direct voelde ik de warmte die jullie, Chantell en Pascalle uitstraalden.
Bijzonder fijn is dat als je je zo verdrietig en in de war voelt. Jullie zorgden voor Hans, en ook voor mij en mijn familie. Wat hadden we jullie hard nodig. Er was paniek, hoe moet ik het aanpakken, wat moet er geregeld worden en natuurlijk wilde ik het allermooiste afscheid voor mijn allerliefste. Steeds weer was jij er Chantell, een half woord van mij en jij pakte het op, regelde het of kwam met voorstellen. Hans kwam naar huis, ik vond het mooi als iedereen een laatste groet op zijn kist kon schrijven. Jij regelde dat. De prachtige oude auto, een Citroën, de auto waar Hans bijna zijn hele leven in gereden had.
Een ontwerp gemaakt door mijn nichtje, dat tot een prachtige kaart werd verwezenlijkt. De live muziek door Bram en Marchien, 2 lieve mensen die wij al eerder hadden ontmoet. De mooie locatie midden in de natuur waar Hans zo van hield. Kortom alles kon, alles mocht.
Van zoveel familie, vrienden, buren en bekenden heb ik reacties gekregen over het bijzondere en warme afscheid. Chantell en Pascalle ik heb jullie ervaren als zeer betrokken, zeer professioneel en erg lief.
2 mensen die je eigenlijk niet wilt voor het afscheid van je lief maar gewoon als vriendin. Ook nu, nu we bijna 3 maanden verder zijn en ik jullie nodig heb is er regelmatig contact. Jullie zijn er nog steeds voor mij. Die nazorg is bijzonder fijn. Dank jullie wel voor alles wat jullie gedaan hebben om het afscheid van Hans zo vorm te geven. Hij zal trots op jullie zijn.

Lieve groet, Tineke Glavimans

Toen vorig jaar onze zwager overleed en wij afscheid van hem moesten nemen hebben wij ervaren
hoe warm en waardig dit afscheid geregeld was door Chantell en Pascalle.
Wij dachten toen “als wij voor zo’n situatie komen te staan, willen we wel dat zij dit ook voor ons regelen”

Helaas kwam dat moment sneller dan wij wilden.
In augustus is mijn man, onze vader, schoonvader en opa overleden.
Wat een verdriet.

We hebben toen het zo ver was Persoonlijk Afscheid gebeld en kwamen in contact met Chantell.
Ze heeft ons geweldig geholpen. Kwam met suggesties en ideeën waar we zelf nog niet aan gedacht hadden.
Ze nam de tijd om ons op een fijne en warme manier te helpen en te steunen.
Iedere dag was ze aanwezig.

We kijken terug op een mooi afscheid.

Familie Groenestein

En dan heeft je man zijn laatste adem uitgeblazen. Het verdriet en de vermoeidheid slaan toe. Dan moet je ook nog om 01.00 uur ‘s nachts iemand van de uitvaart laten komen. Dat werd het uitvaartcentrum Persoonlijk Afscheid uit Hoogland. En wat was dat een goede keuze geweest. Er was meteen een klik. Chantell en Pascalle zijn geweldige dames, ieder op haar eigen manier. Het zijn professionele, maar ook hele warme personen die zeer betrokken zijn. Zo fijn hoe ze met je mee denken en met ideeën komen die bij je passen. Mijn man hield van een biertje. Er is bij het afscheid een haag gemaakt van familie en vrienden waar mijn man door heen ging en hebben een laatste groet/proost gedaan met een biertje. Zo waren er meer heel persoonlijke dingen. Ik zelf ben ook geweldig op gevangen door de dames. Regelmatig zat ik er door heen, ze hebben mij er liefdevol door heen gesleept. Ook een compliment voor Janette. Ze heeft mijn man na overlijden liefdevol verzorgd en op de crematie de mensen heel goed opgevangen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een geweldig team is. Ik hoop nog veel jaren mee te mogen gaan. Maar als het mijn tijd is dan wil ik graag dat deze dames van Persoonlijk Afscheid uit Hoogland samen met mijn familie mijn uitvaart regelen.

Yvonne Bieleman

April 2018 is onze vader ziek geworden en we wisten gelijk dat hij niet meer beter zou worden en snel achteruit zou gaan. Hij wilde zijn uitvaart samen met mijn broertje en mij regelen. Hij is opzoek gegaan naar iemand die ons daarbij kon helpen en zo kwam hij bij Persoonlijk Afscheid terecht. Chantell kwam langs en het klikte gelijk. We hebben zijn wensen doorgenomen. 13 Mei is mijn vader overleden. Ik heb Chantell gebeld, ze was er snel. Ze liet me helpen met het verzorgen van papa. Daarna nogmaals al zijn wensen doorgenomen en ze heeft gelijk gebeld (papa wilde graag op de motor weggebracht worden) alles was al snel geregeld. Ze heeft elke dag alle tijd voor ons genomen en ook dacht ze aan mijn kinderen. Ze had een tasje met een kaars, schildersezel met canvasdoekje, kleurtjes, verf en een armbandje erin voor alle kinderen 1 meegenomen. Zo konden ze iets moois maken voor bij opa zijn uitvaart.
Ook Pascalle heb ik leren kennen.
Op de dag van de crematie was ik heel gespannen. Pascalle heeft mij een dosis moed ingepraat, dat heeft me door de dag heen geholpen.
De crematie was heel mooi, Chantell had alles heel goed geregeld.
Ik ben papa dankbaar dat hij voor deze topper(s) heeft gekozen.
Lieve Chantell, Dank je wel voor alles?

Nathalie ter Haar

Bij het overlijden van onze zuster Maria hebben wij, op aanraden van familieleden, Persoonlijk Afscheid aangesteld om met ons de crematie te verzorgen. Wij zijn zeer professioneel en vooral ook erg warm en betrokken door hen begeleid. De plechtigheid is geheel volgens de wensen van onze zuster verlopen. Wij zijn jullie daar erg dankbaar voor!

Vriendelijk groet, familie Sol

Als je moeder overlijdt dan wil je maar één ding: alles moet perfect worden geregeld. Het is het laatste wat je voor haar kunt doen. Je overdenkt wat zij zou willen, wat het beste bij haar zou passen, maar ook hoe de nabestaanden een goed gevoel aan het afscheid kunnen overhouden.
Ondertussen moet er ook regie gevoerd worden over allerlei praktische zaken. Vergeten we niets? Zijn er alternatieven? Houden we de kosten in de hand? Komt alles en iedereen tot zijn recht?
Op de avond van het overlijden van onze moeder hebben we ‘Persoonlijk Afscheid’ gebeld. Chantell en Pascalle kwamen in actie en werden geconfronteerd met een stelletje perfectionisten, die eigenlijk alles zelf wilden bepalen en tegelijkertijd geen ruimte in hun hoofd hadden om de zaken goed op een rijtje te houden.
Pascalle, die ons uiteindelijk begeleidde, verstond de kunst om ons op haar eigen bescheiden wijze te sturen en te ondersteunen. Ze luisterde goed, leerde onze moeder kennen door onze verhalen en wist feilloos in te spelen op onze behoeften door out of the box mee te denken en ons mogelijkheden voor te leggen, die we zelf niet verzonnen hadden. Onze moeder hield van pianomuziek, schilderen, mooie stoffen en kleuren. Dit leidde tot een zelfontworpen rouwkaart en een uitvaartplechtigheid op een prachtige locatie in het bos, waar we haar geliefde muziek live ten gehore konden brengen. De kist was bekleed met linnen en schitterend versierd door een bloemkunstenaar.
Het werd een warme en liefdevolle uitvaart. Precies zoals we voor ogen hadden. Tot in de puntjes verzorgd.
‘Persoonlijk Afscheid’ heeft haar naam meer dan waar gemaakt. Dank hiervoor.

Anita Volmer

Onze moeder is 2 dagen na het vieren van haar 93e verjaardag plotseling overleden in april 2018.
Op haar verjaardag, nu april 2019, ontving ik een geschreven kaart via de app van Persoonlijk Afscheid, Chantell en Pascalle. Dat was voor ons, mijn zusje en ik, al bijzonder, maar 2 dagen later, op de sterfdag, ontvang ik een persoonlijk geschreven kaart in mijn brievenbus. Dat doet zo goed! Zo kan het dus ook. Wat een prachtige en betrokken dames. Zij verdienen een hele grote medaille, ook al is dat niet gebruikelijk in de uitvaartbranche!
De kaart was persoonlijk, met specifieke aandacht en herinnering geschreven.
Deze dames maken echt iets bijzonders van een emotionele en verdrietige periode en zorgen er daarmee voor dat terugkijken op deze tijd niet meer zoveel pijn doet.

Jolanda van der Velden

Wat is er een ongelofelijk mooi afscheid voor mijn man geregeld. Veel te jong is hij gestorven en ik wilde een echt persoonlijk, warm en bijzonder afscheid regelen waarin hij herkend werd. Alles kon, alles mocht en over elk idee wat ik had werd meegedacht. De prettige manier van omgang, de details, meedenken en inleving van Chantell van Persoonlijk Afscheid maakt dat vele een warme herinnering aan deze dag hebben, precies zoals wij dat voor ogen hadden. Dank!

Angelique Verkaik