Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Lucie Brouwer – de Weerd

Lucie Brouwer – de Weerd
30/04/2018

Lieve Chantell en Pascalle,

Wanneer je naar, alle waarschijnlijkheid, niet meer zo lang te leven hebt zoals mijn goede vriend, dan wil je graag de uitvaart van te voren zelf goed geregeld hebben. Zo kwamen we in contact met Chantell. Een gesprek waarbij het direct klikte.
In alle rust en alle tijd die ze voor ons had werden veel zaken besproken en niet alleen over de uitvaart en de zakelijke aspecten maar ook filosoferen over het leven na de dood zoals hij graag deed.
Dan ontmoet ik Chantell weer i.v.m. het overlijden van mijn buurvrouw waarbij ik zeer betrokken was. Een bijzondere prettige ervaring zeker ook voor mijn buurman.
Geruime tijd later ging het toch opeens slechter met mijn goede vriend en één telefoontje was genoeg om Chantell en Pascalle (nu voor zichzelf begonnen) uit te nodigen voor een vervolggesprek. Zijn wens om in een lijkwade gewikkeld te worden was bekend, Chantell had voorbeelden bij zich. Vragen en onzekerheden over dingen uit het verleden speelden nog een belangrijke rol bij hem waarover hij zich veel zorgen maakte. Hij kon gerustgesteld worden, wat letterlijk rust gaf. De euthanasie waar uiteindelijk een sterke wens naar uitging liet op zich wachten, maar eindelijk was het zover voor hem. Hij verlangde ernaar om dit leven, wat door zijn lichamelijke beperkingen geen leven meer voor hem was, achter zich te laten en op reis te gaan. De verzorging na zijn overlijden, de aanwezigheid van Chantell, de ideeën over bloemen rondom zijn lichaam, alles wat geregeld moest worden, werd geregeld, het is zo goed geweest.
De uitvaart, en na afloop de bijeenkomst om het glas te heffen op zijn goede reis, het verliep helemaal zoals hij graag gewild had.
Laatst zag ik een rouwadvertentie in de krant die me raakte. Toen viel me het postbusnummer op, en ik was blij voor de familie. “O wat fijn, ze worden begeleid door Pascalle en Chantell”. Als het zo ervaren wordt zoals ik de begeleiding ervaren heb dan doe je het, lijkt mij, goed. Dank jullie wel voor alles!