Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Judy Pander – Fauth

Judy Pander – Fauth
31/07/2020

Wanneer ga je op zoek naar een uitvaartinstantie, wanneer neem je contact met ze op, ben ik wel voldoende verzekerd, hoe gaat het allemaal in zijn werk. Deze vragen gonzen allemaal in je hoofd als je partner veel te jong in de laatste fase komt.
Dan via een blog in het AD is mijn interesse meteen gewekt en pak ik al mijn moed bij elkaar om voordat Jan is overleden “Een persoonlijk afscheid” te bellen (het voelde raar dit te doen). Ik krijg direct Chantell aan de telefoon. Vol begrip staat ze mij te woord, ze snapt mij, ze voelt mij aan en neemt mijn spanning weg. Met een voorlopige offerte die binnen een dag als vertrouwelijk wordt afgegeven weet ik hoe het financiële plaatje eruit ziet en een voorlopige locatie hebben wij al besproken. Ik kan loslaten want als het moment daar is dan zijn ze er voor mij. Het was fijn om nog voordat Jan overleed al app contact met haar te hebben om mijn verdriet en gevoelens te delen.
Dan is het moment daar en neemt Chantell ons onder haar hoede. Ze is onze steunpilaar in deze zware tijd. Aan alles wordt gedacht en er is voor alle gezinsleden de ruimte gevoelens te uiten, vragen te stellen en ideeën neer te leggen. Haar idee de Schaapskooi op Drakenburg in Baarn met crematorium Laren te kiezen als locatie past precies bij Jan. Het ademt en omarmt het leven net zoals Jan altijd heeft gedaan. Een prachtige kaart wordt bij mijn werk gedrukt. Ze rijdt er zelfs voor naar Apeldoorn. De muziek met diapresentatie wordt heel professioneel in elkaar gedraaid. Wij hoeven alleen maar alle dia’s uit te zoeken de rest wordt ontzorgd. Het resultaat is prachtig 57 jaar komt voorbij. Voor de bloemen adviseert zij Wolter Strijker. Wat een kunstenaar op het vlak van rouwboeketten. Hij maakt een rouwstuk waarvan een deel ons drieën symboliseert en met Jan op de kist als enige mee het crematorium in mag. Ook maakt hij er 3 elementen in die wij uit het rouwstuk mee naar huis kunnen nemen en voor altijd kunnen bewaren. Waar Jan ook gaat wij zullen altijd bij hem zijn. Het regende die dag pijpenstelen, maar de uitvaart, het lopen naar het crematorium met de kist en de livestream waren ‘perfect’. Een Persoonlijk afscheid doet niet alleen de verzorging van de uitvaart, ook de mentale ondersteuning, de focus op het gezin houden en hoe je na die tijd langzaam weer het e.e.a. moet oppakken. Ze zijn van alle markten thuis een totaalpakket. Chantell werkt vanuit haar hart, met passie, oprecht- en eerlijkheid. Dat is wat je in deze moeilijke periode zo hard nodig hebt.
Dank je wel voor alles en ook namens Jan.