Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Janet Kassing

Janet Kassing
08/11/2019

Mijn dierbare Adriaan had al enkele jaren dementie maar toen hij in april een ernstige longontsteking kreeg, schrok ik erg van de gedachte dat we misschien wel snel afscheid van hem moesten nemen. Ik moest nu zaken gaan regelen die we samen al eens besproken hadden, dacht ik. Maar hoe zou ik dat aanpakken? Met welke uitvaartverzorger zou ik gaan praten? Ik nam me voor te gaan “shoppen” op het internet.

De eerste die ik belde was Chantell van Persoonlijk Afscheid en ik heb haar gevraagd of ik vrijblijvend een gesprek mocht hebben. Ik hoefde niet verder te shoppen. Dat eerste gesprek gaf direct zo’n goed gevoel. Ik voelde me meteen op mijn gemak, ondanks mijn bezorgdheid om Adriaan.

Adriaan knapte toch weer op, maar 5 maanden later moest ik Chantell toch laten weten dat Adriaan overleden was. Alsof er inmiddels geen 5 maanden verstreken waren, was er direct weer dat persoonlijke, warme contact. Adriaan kwam naar huis en Chantell en Pascalle kwamen elke dag even langs. Soms zelf samen. Ze leken alle tijd te hebben. Alsof zij er in die dagen alleen maar voor ons waren. Ze dachten mee, stelden mij gerust, kwamen met verrassende voorstellen. Ze voelden zo goed aan hoe ze mij in die dagen alle zorg uit handen konden nemen. Op de dag van het afscheid werden we begeleid door Pascalle. Chantell had het weekend vrij. Toch kreeg ik die ochtend een berichtje van haar waarin ze liet weten dat ze in gedachten bij ons was. Dát is dus ook Persoonlijk Afscheid!
Het afscheid moeten nemen van Adriaan was afschuwelijk maar de dag verliep heel goed. Alles klopte, een sfeervolle locatie, het prachtige bloemstuk van de bloemist, de mooie woorden die gesproken werden, bijna al onze dierbaren die aanwezig waren, maar vooral de perfecte organisatie door Chantell en Pascalle, hun professionaliteit, de timing, hun betrokkenheid, de warmte die zij uitstraalden, hebben deze dag tot een onvergetelijke gemaakt.