Dag en nacht bereikbaar op 033 - 202 22 92
uitvaartbegeleiding • stervensbegeleiding • rouwbegeleiding

Stijlvol

Blog: Stijlvol - Persoonlijk afscheid

Twee mensen die eenzelfde stijl uitdroegen qua kleding en hun kijk op interieur. Deze stijlvolle manier van leven kwam terug in zijn afscheid.
Het was liefde op het eerste gezicht toen hij zijn vrouw ontmoette.
Haar manier van in het leven staan, hielp hem bij de opbouw van zijn bedrijf. Beiden waren zij geïnteresseerd in interieur en alles wat daarmee verbonden was. Samen bouwden zij het bedrijf vanaf de grond op, op een voor hen mooie locatie.
Met elkaar kregen zij twee dochters. Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Grootgebracht binnen de muren van de showroom, kon het bijna niet anders dan dat ook zij hier hun creativiteit lieten uitblinken.
Het bedrijf groeide uit tot een warm familiebedrijf waar ook het personeel overal bij betrokken werd en wie hij beschouwde als zijn familie. Iedereen werd opgenomen in zijn hartelijkheid. Het mocht niemand aan iets ontbreken.
Na zijn pensioen genoot hij samen met zijn vrouw en gezin van het goede leven, totdat hij een aantal jaren geleden ziek werd. Hij leverde qua gezondheid meer en meer in en thuis veranderde de rollen. Zijn vrouw, die altijd door hem in de watten was gelegd, verzorgde hem met al haar liefde die zij in haar had, tot het allerlaatste moment.
Nu hij wist dat hij niet meer het eeuwige leven had, wilde hij alles tot in de puntjes geregeld hebben voor hen die hij achter zou laten.
Zij die achter bleven, wilden dat zijn afscheid geheel in zijn stijl werd vormgegeven. Zijn laatste rit vond plaats in een Jaguar, het type auto waar hij vroeger altijd in reed. Bonus was dat zelfs zijn vrouw en dochters hierin meereden. Op de dag van zijn afscheid reden wij eerst langs zijn voormalig woonhuis en het familiebedrijf waar hij zijn hart en ziel had liggen, om hier een minuut stil te staan.
De route werd vervolgd naar de locatie waar familie en vrienden samen kwamen.
Na het formele gedeelte werd hij op de schouders naar de Jaguar gedragen. Met de dragers lopend naast de wagen, werd hij naar zijn laatste aardse bestemming begeleid. Waarna het glas geheven werd op zijn leven.
Stijlvol, zoals hij geleefd had, een afscheid in de stijl waarvan hij zo genoten zou hebben.